تأثیر نانوذرات نقره بر کیفیت رویش جوانهزنی بذر درخت کاج جنگلی (Pinus sylvestris) در خاک و آب
(ندگان)پدیدآور
قدیری خرزوقی, مریمبایرام زاده, ویلماداودی, محمد حسیننوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
هدف این تحقیق بررسی تأثیر نانوذرة نقره بر درصد و سرعت جوانهزنی و نیز پتانسیل غشای سلولی بذر کاج جنگلی[1] است. بههمین منظور، بذور مذکور با غلظتهای 0 (شاهد)، 10، 20، 40، 80 و 100 میلیگرم در کیلوگرم در محیط خاکی، و با غلظتهای 0 (شاهد)، 10 و 20 میلیگرم در لیتر در محیط آبی، تیمار شدند. بنابر نتیجة این تحقیق، در محیط خاکی آثار بازدارندگی نانوذرة نقره برای درصد و سرعت جوانهزنی در غلظت 80 میلیگرم در کیلوگرم خاک شروع شد و پتانسیل غشای سلولی از غلظت مذکور افزایش نشان داد. در محیط آبی درصد جوانهزنی و نیز سرعت جوانهزنی از غلظت 10 میلیگرم در لیتر کاهش و پتانسیل غشای سلولی افزایش یافت. با مقایسۀ نتایج در محیطهای آبی و خاکی مشاهد شد که آثار بازدارندگی نانوذرات نقره در محیط آبی (در مقایسه با محیط خاکی) میتواند از غلظتهای بسیار پایین شروع شود. این نتیجه میتواند بهدلیل وجود عواملی چون ذرات کلوئیدی مانند رس و مواد آلی در خاک باشد که باعث هماوریشدن این ذرات شده است. بهطور کلی، بهنظر میرسد در محیطهای آبی مسمومیت سریعتر و شدیدتر از محیط خاکی اتفاق میافتد که البته تحقیقات بعدی برای اثبات این فرضیه لازم است. 
کلید واژگان
بذر کاج جنگلیجوانهزنی
محیط آبی
محیط خاکی
نانوذرۀ نقره
شماره نشریه
4تاریخ نشر
2014-02-201392-12-01
ناشر
دانشگاه تهرانUniversity of Tehran
سازمان پدید آورنده
دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج، گروه خاکشناسی، کرج، ایراناستادیار، عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج، گروه صنایع چوب، کرج، ایران
استادیار، عضو هیئت علمی مؤسسۀ تحقیقات آب و خاک، گروه خاکشناسی، کرج، ایران
شاپا
5052-20082383-0530




