• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله مهندسی زیست سامانه
    • دوره 1, شماره 3
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله مهندسی زیست سامانه
    • دوره 1, شماره 3
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    بررسی تاثیر سطوح تحصیلات مرغداران واحدهای تولیدی مرغ گوشتی استان البرز بر شاخص های نسبت انرژی و نسبت هزینه به منفعت

    (ندگان)پدیدآور
    پدیدآور نامشخص
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    301.0کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    مطالعه حاضر به بررسی سطوح تحصیلات مرغداران واحد های تولیدی مرغ گوشتی بر شاخص نسبت انرژی و شاخص نسبت هزینه - منفعت واحد های تولیدی مرغ گوشتی در استان البرز می پردازد. لذا ضرورت کسب دانش مرتبط با علوم کشاورزی و تخصصی جهت کسب بهترین درآمد جهت توجیه اقتصادی و کنترل هزینه های واحدها  و همچنین جلوگیری از هدررفت انرژی در واحدها در صنعت طیور انجام گرفت. بنابراین داده‌های مورد نیاز، از 50 واحد تولید مرغ گوشتی فعال در استان البرز از طریق استفاده از پرسشنامه‌های حضوری در زمستان 1391 جمع‌آوری شد. پس از جمع‌آوری اطلاعات تمامی داده‌ها مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. متغیرهای مستقل مورد بررسی، میزان نهاده‌های مصرفی(مقدار ارزش انرژی و اقتصادی در مباحث انرژی و اقتصادی) و متغیرهای وابسته میزان عملکرد انرژی و اقتصادی واحدهای تولیدی بود. کل انرژی مصرفی و خروجی به ترتیب در حدود 02/220 و 25/30 گیگاژول به ازای 1000 مرغ برآورد شد. مهمترین نهاده‌های انرژی گازوئیل، خوراک، گاز طبیعی و الکتریسیته بودند. کمترین مقادیر انرژی مصرفی نیز به نهاده‌های جوجه‌ی یکروزه، تجهیزات و نیروی کارگری اختصاص داشت. شاخص‌ نسبت انرژی 15/0 و شاخص هزینه به منفعت 11/1 محاسبه شد. نتایج نشان داد که سطوح تحصیلات مرغداران بر شاخص نسبت انرژی و شاخص نسبت هزینه به منفعت به ترتیب در سطح احتمال 5 درصد و یک درصد با استفاده از آزمون مقایسه میانگین دانکن معنی دار شده است. و بر این اساس تولید کنندگان با تحصیلات کارشناسی به بالا و مرتبط به علوم کشاورزی و بالاخص تخصص در صنعت طیور دارای تاثیر مثبت در افزایش کمی و کیفی تولید مرغ گوشتی و همچنین کاهش تلفات تولیدی به سبب آگاهی و تاثیر مدیریت دانش تولیدکنندگان داشته است.
    کلید واژگان
    استان البرز
    نسبت انرژی
    نسبت هزینه به منفعت
    مرغ گوشتی
    آزمون دانکن

    شماره نشریه
    3
    تاریخ نشر
    2012-11-21
    1391-09-01
    ناشر
    دانشگاه آزاد اسلامی واحد تاکستان

    شاپا
    2549-2322
    URI
    http://jbse.iaujournals.ir/article_527646.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/26245

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب