نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorافشار, مهدیه حقیقتfa_IR
dc.contributor.authorبابالار, مصباحfa_IR
dc.contributor.authorکاشی, عبدالکریمfa_IR
dc.contributor.authorعبادی, علیfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-09T04:13:14Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-30T04:13:14Z
dc.date.available1399-07-09T04:13:14Zfa_IR
dc.date.available2020-09-30T04:13:14Z
dc.date.issued2007-11-22en_US
dc.date.issued1386-09-01fa_IR
dc.identifier.citationافشار, مهدیه حقیقت, بابالار, مصباح, کاشی, عبدالکریم, عبادی, علی. (1386). اثر منبع و مقدار نیتروژن بر تجمع نیترات در اندام‌های مختلف چند رقم توت فرنگی، Fragaria x ananassa Duch.)). مجله علوم کشاورزی ایران, 38(1)fa_IR
dc.identifier.urihttps://jijas.ut.ac.ir/article_18751.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/257045
dc.description.abstractدر این تحقیق اثر منبع نیتروژنی بر تجمع نیترات در اندام‌های مختلف چهار رقم توت فرنگی به نام‌های آلیسو، سلوا،گاویتا و کامارسا، با روش آبکشت و پنج محلول غذایی حاوی مقادیر متغیر آمونیوم (s1= 0)،(s2=0.25)، (s3= 0.5)، (s4= 1)، (s5= 2) و مقدار ثابت نیترات ( 6 میلی مولار) مورد بررسی قرار گرفت. در این تحقیق بوته‌ها در دو فصل متفاوت تابستان و زمستان به ترتیب رشد رویشی و رشد رویشی و زایشی داشتند. طبق نتایج، در فصل تابستان درصد نیترات برگ به تدریج افزایش پیدا نمود. با افزایش نیتروژن آمونیومی، درصد نیترات برگ افزایش پیدا نمود. درصد نیترات طوقه و ریشه با افزایش نیتروژن آمونیومی به 5/0 میلی مولار به حداکثر رسید، و با افزایش بیشتر نیتروژن آمونیومی ثابت ماند. در بین ارقام، رقم سلوا بیشترین درصد نیترات طوقه و ریشه، گاویتا بیشترین نیترات برگ و کامارسا بیشترین نیترات دمبرگ را داشت. در فصل زمستان و در داخل گلخانه نیز درصد نیترات برگ و دمبرگ در نمونه برداری سوم بیشترین بود. درصد نیترات طوقه و ریشه با افزایش نیتروژن آمونیومی به بیش از 0.25 میلی‌مولار در محلول کاهش یافت. درصد نیترات میوه در محلول غذایی S2 ، به حداکثر مقدار رسید و افزایش بیشتر آمونیوم در محلول‌های غذایی موجب کاهش درصد نیترات میوه گردید. رقم سلوا، کمترین نیترات ریشه و طوقه، رقم گاویتا بیشترین نیترات برگ، طوقه، ریشه و میوه را داشت. در تابستان درصد نیترات برگ، ریشه، دمبرگ و طوقه به طور معنی داری بیشتر از فصل زمستان بود. در نهایت، در بین پنج محلول غذایی، محلول غذایی S5 و در بین چهار رقم کشت شده، رقم آلیسو به دلیل تجمع مقدار نیترات کم در میوه توصیه می‌گردد.fa_IR
dc.format.extent123
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherپرديس کشاورزي و منابع طبيعي دانشگاه تهرانfa_IR
dc.relation.ispartofمجله علوم کشاورزی ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofIranian Journal of Agriculture Scienceen_US
dc.subjectنیتروژن آمونیومیfa_IR
dc.subjectنیتروژن نیتراتیfa_IR
dc.subjectارقام توت فرنگیfa_IR
dc.subjectآبکشتfa_IR
dc.subjectتجمع نیتراتfa_IR
dc.titleاثر منبع و مقدار نیتروژن بر تجمع نیترات در اندام‌های مختلف چند رقم توت فرنگی، Fragaria x ananassa Duch.))fa_IR
dc.typeTexten_US
dc.citation.volume38
dc.citation.issue1


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد