• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله علوم کشاورزی ایران
    • 1-37, شماره 2
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله علوم کشاورزی ایران
    • 1-37, شماره 2
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    بررسی تأثیر و کارائی سطوح مختلف نیتروژن بر عملکرد کمی و کیفی و اجزاء عملکرد دانه دو رقم کلزا در منطقة اهواز

    (ندگان)پدیدآور
    زنگانی, اسماعیلکاشانی, علیفتحی, قدرت‌الهمسگرباشی, موسی
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    167.1کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    به منظور بررسی تأثیر سطوح مختلف نیتروژن و کارائی آن بر عملکرد کمی و کیفی و اجزای عملکرد دانة دو رقم کلزای بهاره آزمایشی بصورت کرتهای یکبار خرد شده با طرح پایة بلوکهای کامل تصادفی با 4 تکرار در دانشکدة کشاورزی دانشگاه شهید چمران اهواز در سال زراعی 80-79 اجرا گردید. در این آزمایش ارقام )پی.اف91/7045 وهایولا308( به عنوان فاکتور اصلی و چهار میزان نیتروژن (100، 150، 200و 250 کیلوگرم در هکتار) بعنوان فاکتور فرعی مورد بررسی قرار گرفتند. صفات مورد بررسی در این تحقیق عملکرد، اجزای عملکرد دانه، درصد روغن و پروتئین دانه و نیز اندازه‌گیری روند جذب نیتروژن در کل گیاه بود. نتایج نشان داد که اختلاف معنی‌داری بین ارقام، سطوح نیتروژن و اثر متقابل آنها در بیشتر صفات وجود دارد. بررسی روند جذب نیتروژن در سطوح مختلف کودی نشان داد که هیبرید هایولا از محدودة کودپذیری پایین اما از کار ایی مصرف نیتروژنی بالایی نسبت به رقم پی.اف برخوردار است، بطوریکه عملکرد دانه و روغن بیشتری بدست آورده بود.نتایج اثرات متقابل نشان داد که بالاترین عملکرد دانه و روغن در رقم پی.اف در سطح کودی 250 و در هیبرید هایولا در سطح کودی 150 کیلوگرم در هکتار بدست آمده است.همچنین این نتیجه در مورد اجزای عملکرد دانه، بجز وزن هزار دانه برای رقم پی.اف مشاهده شد.در میان اجزای عملکرد دانه، تعداد خورجین در بوته و تعداد دانه در خورجین همبستگی مثبت و معنی‌داری با عملکرد دانه و روغن نشان دادند، در صورتی که هبستگی منفی معنی‌داری بین وزن هزار دانه و تعداد دانه در خورجین بدست آمد. همچنین بالا بودن ضریب همبستگی عملکرد دانه با عملکرد روغن نشان داد که گزینش ارقام و سطوح نیتروژن می تواند براساس عملکرد روغن مورد ارزیابی قرار گیرد.
    کلید واژگان
    پروتئین
    عملکرد روغن
    کارائی کود
    کلزا
    نیتروژن

    شماره نشریه
    2
    تاریخ نشر
    2006-03-21
    1385-01-01
    ناشر
    پرديس کشاورزي و منابع طبيعي دانشگاه تهران

    URI
    https://jijas.ut.ac.ir/article_18001.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/256997

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب