| dc.contributor.author | دشتی, حسین | fa_IR | 
| dc.contributor.author | صمدی, بهمن یزدی | fa_IR | 
| dc.contributor.author | قنادها, محمدرضا | fa_IR | 
| dc.date.accessioned | 1399-07-09T04:12:28Z | fa_IR | 
| dc.date.accessioned | 2020-09-30T04:12:28Z |  | 
| dc.date.available | 1399-07-09T04:12:28Z | fa_IR | 
| dc.date.available | 2020-09-30T04:12:28Z |  | 
| dc.date.issued | 2005-08-23 | en_US | 
| dc.date.issued | 1384-06-01 | fa_IR | 
| dc.identifier.citation | دشتی, حسین, صمدی, بهمن یزدی, قنادها, محمدرضا. (1384). رابطه بین پروتئینهای محلول و مقاومت به سرما در  گندم با استفاده از  رگههای جایگزین و تجزیه به عاملها. مجله علوم کشاورزی ایران, 36(6) | fa_IR | 
| dc.identifier.uri | https://jijas.ut.ac.ir/article_17698.html |  | 
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/256782 |  | 
| dc.description.abstract | تنشهای زنده و غیرزنده محیطی همیشه عامل کاهش کمیت و کیفیت محصولات زراعی میباشند. شناسائی ژنهای مقاومت به سرما در گندم و خویشاوندان آن دراصلاح برای مقاومت به سرمادراین گیاه حائز اهمیت است. برای بررسی رابطه بین باندهای پروتئین و مقاومت به سرما ابتدا با استفاده از رگههای جایگزین متقابل بین واریتههای شاین و ویچیتا، کروموزمهای مؤثر در صفات مربوط به مقاومت به سرما تعیین شد. برای این منظور 42 رگه جایگزین و والدین آنها در قالب طرح بلوک کامل تصادفی با دو تکرار در مزرعه کشت شدند. و پس از ورنالیزاسیون، با انتقال طوقه از مزرعه به آزمایشگاه، صفات بقای طوقه، وزنتر طوقه و درصد آب طوقه اندازهگیری شد و در یک آزمایش جداگانه رگههای جایگزین در گلدان کشت و جهت ورنالیزاسیون به مدت 7 هفته در دمای Cْ4 قرار داده شدند و سپس پایداری غشاء در دمای Cْ13- اندازهگیری شد. پروتئینهای محلول در برگ رگههای جایگزین شاین در ویچیتا در شرایط ورنالیزه، استخراج و پس از الکتروفورز به روش SDS-PAGE ، شدت باندهای پروتئین از طریق دانسیتومتری اندازهگیری شد. ضرایب همبستگی و تجزیه به عاملها نشان داده که کروموزمهای B3، D5 و A6 از ویچیتا بیشترین حساسیت را در شاین، و متقابلاً کروموزومهای D5، A5، D4 و A4 از شاین به ترتیب بیشترین مقاومت را در ویچیتا ایجاد کردهاند و باندهای پروتئینی 32 و 42 کیلودالتن همبستگی معنیداری با مقاومت به سرما نشان دادند و روش تجزیه به عاملها نشان دادکه کارائی زیادی در تعیین کروموزمهای مؤثر در یک صفت کمی توسط رگههای جایگزین دارد. | fa_IR | 
| dc.format.extent | 286 |  | 
| dc.format.mimetype | application/pdf |  | 
| dc.language | فارسی |  | 
| dc.language.iso | fa_IR |  | 
| dc.publisher | پرديس کشاورزي و منابع طبيعي دانشگاه تهران | fa_IR | 
| dc.relation.ispartof | مجله علوم کشاورزی ایران | fa_IR | 
| dc.relation.ispartof | Iranian Journal of Agriculture Science | en_US | 
| dc.subject | پایداری غشاء | fa_IR | 
| dc.subject | پروتئینهای محلول | fa_IR | 
| dc.subject | دانسیتومتری | fa_IR | 
| dc.subject | رگه جایگزین | fa_IR | 
| dc.subject | ورنالیراسیون | fa_IR | 
| dc.title | رابطه بین پروتئینهای محلول و مقاومت به سرما در  گندم با استفاده از  رگههای جایگزین و تجزیه به عاملها | fa_IR | 
| dc.type | Text | en_US | 
| dc.citation.volume | 36 |  | 
| dc.citation.issue | 6 |  |