نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorدشتی, حسینfa_IR
dc.contributor.authorصمدی, بهمن یزدیfa_IR
dc.contributor.authorقنادها, محمدرضاfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-09T04:12:28Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-30T04:12:28Z
dc.date.available1399-07-09T04:12:28Zfa_IR
dc.date.available2020-09-30T04:12:28Z
dc.date.issued2005-08-23en_US
dc.date.issued1384-06-01fa_IR
dc.identifier.citationدشتی, حسین, صمدی, بهمن یزدی, قنادها, محمدرضا. (1384). رابطه بین پروتئینهای محلول و مقاومت به سرما در گندم با استفاده از رگه‌های جایگزین و تجزیه به عاملها. مجله علوم کشاورزی ایران, 36(6)fa_IR
dc.identifier.urihttps://jijas.ut.ac.ir/article_17698.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/256782
dc.description.abstractتنش‌های زنده و غیرزنده محیطی همیشه عامل کاهش کمیت و کیفیت محصولات زراعی می‌باشند. شناسائی ژنهای مقاومت به سرما در گندم و خویشاوندان آن دراصلاح برای مقاومت به سرمادراین گیاه حائز اهمیت است. برای بررسی رابطه بین باندهای پروتئین و مقاومت به سرما ابتدا با استفاده از رگه‌های جایگزین متقابل بین واریته‌های شاین و ویچیتا، کروموزمهای مؤثر در صفات مربوط به مقاومت به سرما تعیین شد. برای این منظور 42 رگه‌ جایگزین و والدین آنها در قالب طرح بلوک کامل تصادفی با دو تکرار در مزرعه کشت شدند. و پس از ورنالیزاسیون، با انتقال طوقه از مزرعه به آزمایشگاه، صفات بقای طوقه، وزن‌تر طوقه و درصد آب طوقه اندازه‌گیری شد و در یک آزمایش جداگانه رگه‌های جایگزین در گلدان کشت و جهت ورنالیزاسیون به مدت 7 هفته در دمای Cْ4 قرار داده شدند و سپس پایداری غشاء در دمای Cْ13- اندازه‌گیری شد. پروتئینهای محلول در برگ رگه‌های جایگزین شاین در ویچیتا در شرایط ورنالیزه، استخراج و پس از الکتروفورز به روش SDS-PAGE ، شدت باندهای پروتئین از طریق دانسیتومتری اندازه‌گیری شد. ضرایب همبستگی و تجزیه به عاملها نشان داده که کروموزمهای B3، D5 و A6 از ویچیتا بیشترین حساسیت را در شاین، و متقابلاً کروموزومهای D5، A5، D4 و A4 از شاین به ترتیب بیشترین مقاومت را در ویچیتا ایجاد کرده‌اند و باندهای پروتئینی 32 و 42 کیلودالتن همبستگی معنی‌داری با مقاومت به سرما نشان دادند و روش تجزیه به عاملها نشان دادکه کارائی زیادی در تعیین کروموزمهای مؤثر در یک صفت کمی توسط رگه‌های جایگزین دارد.fa_IR
dc.format.extent286
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherپرديس کشاورزي و منابع طبيعي دانشگاه تهرانfa_IR
dc.relation.ispartofمجله علوم کشاورزی ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofIranian Journal of Agriculture Scienceen_US
dc.subjectپایداری غشاءfa_IR
dc.subjectپروتئینهای محلولfa_IR
dc.subjectدانسیتومتریfa_IR
dc.subjectرگه جایگزینfa_IR
dc.subjectورنالیراسیونfa_IR
dc.titleرابطه بین پروتئینهای محلول و مقاومت به سرما در گندم با استفاده از رگه‌های جایگزین و تجزیه به عاملهاfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.citation.volume36
dc.citation.issue6


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد