• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله علوم کشاورزی ایران
    • دوره 4, شماره 0
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله علوم کشاورزی ایران
    • دوره 4, شماره 0
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    تعیین رابطه پروتئین های ذخیره ای دانه (گلوتنین) با ارزش نانوایی لاینهای پیشرفته گندم از طریق تکنیک الکتروفوز

    (ندگان)پدیدآور
    فر, قنبر توحیدمیشانی, سیروس عبدصمدی, بهمن یزدی
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    1.929 مگابایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    به منظور مطالعه رابطه زیر واحدهای گلوتنین دارای وزن مولکولی بالا وارز ش ناتوانی گندم نان گندم نان ‘ 280 لاین پیشرفته گندم مورد بررسی قرار گرفت. برای تفکیک زیر واحدهای گلوتنین از روش SDS-PAGE استفاده شد ودر مجموع 19 زیر واحد در 3 مکان ژنی مشاهده گردید که زیر واحدهای 12+5‘ 12+ *5 از مکان ژنی GLU-D1 و 9+17 از مکان GLU-B1 در مطالعات قبلی شناسایی نشده بود. ارزش نانوایی لاین با استفاده از آزمایشهای فارینوگراف ‘ ارتفاع رسوب SDS‘ درصد پروتئین حجم نان‘ عدد لزنی وسختی دانه تعیین و نتایج با استفاده از تجزیه واریانس یک طرفه و تجزیه رگرسیون مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. زیر واحدهای 1و 2ْ از مکان GLU-A1و زیر واحدهای 18+17‘16+13و 8+7 ازمکان GLU-B1 دارای ارزش بیشتری از لحاظ کیفیت نانوایی نسبت به سایر واحدها بودند‘ در مکان ژنی GLU-D1 زیر واحد 10+5 اثر معنی دار ومطلوبتری نسبت به زیر واحد 12+2 از نظر کیفیت داشت. در تجزیه و تحلیل مؤلفه های اصلی 2 مولفه اول 80 درصد اطلاعات داده ها را توجیه کردند. همبستگی مولفه اصلی اول با درصد پروتئین ‘ عدد زلنی ‘ حجم نان وسختی دانه و همبستگی مولفه دوم با ارتفاع رسوب به ترتیب برابر با 84/0 ‘ 9/0‘88/0‘66/0‘99/0 بود. در تجزیه و تحلیل مؤلفه های اصلی برای زیر واحدهای گلوتنین با وزن ملکولی بالا 4 مولفه اصلی مجموعا 81% واریانس داده ها را توجیه نمودند . از فراوانی آللی مبدا لاین (درهرکشور) ‘ برای محاسبه ضریب عدم تشابه به روش فاصله اقلیدسی و ضریب همسانی ژنتیکی نی استفاده شد. با بکارگیری این ضرایب و روش تجزیه کلاستر‘ کشورهای مبدا لاین ها در سه گروه قرار گرفتند و براساس محاسبه مقادیر تنوع ژنتیکی از فرمول پیشنهادی نی (در تمام مکانهای ژنی) برای هر کشور بین تنوع ژنتیکی وامتیاز نانوایی ژنوتیپ رابطه منفی مشاهده شد که ناشی از فشار انتخاب مصنوعی برای تثبیت آلل های مطلوب و ارتقاء کیفیت نانوایی است.
    کلید واژگان
    ارزش نانوایی و الکتروفورز
    پروتئین های ذخیره ای
    گلوتنین
    گندم

    شماره نشریه
    0
    تاریخ نشر
    1998-05-22
    1377-03-01
    ناشر
    پرديس کشاورزي و منابع طبيعي دانشگاه تهران

    URI
    https://jijas.ut.ac.ir/article_16300.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/256462

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب