آثار توازن کاتیون-آنیون جیره غذایی روی توان تولیدی گاوهای شیرده
(ندگان)پدیدآور
نیکخواه, علیتهرانی, علی مصطفویجامعی, پرویزنوع مدرک
Textزبان مدرک
فارسیچکیده
به منظور مطالعه آثار چهار جیره غذایی کاملاً مخلوط با توازن متفاوت کاتیون-آنیون(DCAB) 10 ، 20 ، 30 و40 میلی اکی والان در 100گرم ماده خشک در سه دوره چهارهفتگی متوالی،در چهار بلوک روی ماده خشک مصرفی،تولید شیر،چربی،پروتئین،لاکتوز،موادجامدغیرچربی،کل مواد جامد شیر و PH خون و ادرار از دوازده رأس گاو هلشتاین در دوره اول شیردهی در طرح چرخشی متوازن استفاده گردید.ماده خشک مصرفی با افزایش DCAB بطور خطی افزایش (01/0>P)یافت. مقدار شیر تولیدی (خام،تصحیح شده برحسب 5/3 و4%درصد چربی)گاوهاییکه با جیره با توازن 30 میلی اکی والان تغذیه شده بودند از جیره های دیگر بالاتر(05/0>P) بود. میانگین چربی شیر گاوهای تغذیه شده با جیره 10 ، 20 ، 30 و40 DCAB بترتیب برابر10/3 ، 25/3 ، 05/3 و33/3 درصد و744/0 ، 754/0 ، 789/0 و771/0
کیلوگرم در روز بود.میانگین پروتئین برای جیره مصرفی 10 ، 20 ، 30 و40 DCAB بترتیب برابر 95/2 ، 99/2 ، 83/2 و96/2 درصد و713/0 ، 696/0 ، 733/0 و 689/0 کیلوگرم (05/0>P)در روز بود.میانگین درصدموادغیرچربی برای جیره ها به همان ترتیب معادل 69/8 ، 67/8 ، 52/8 و56/8 بود. PH خون (41/7-47/7)و ادرار گاوها (23/8-08/8) با بالا رفتن DCAB جیره ها افزایش یافت (01/0>P).نتایج این پژوهش نشان داد که توان تولیدی گاوها با توازن کاتیون-آنیون معادل 30 میلی اکی والان در جیره های غذایی بهبود یافته است .
کلید واژگان
توازن کاتیون-آنیونجیره غذایی
شیر وترکیبات
گاو هلشتاین
شماره نشریه
3تاریخ نشر
2000-05-211379-03-01




