بررسی اثر بقایای علفهای هرز روی خصوصیات زراعی سه رقم گندم ایرانی در شرایط طبیعی غیر مزرعه ای
(ندگان)پدیدآور
سبحانی, امیرنوع مدرک
Textزبان مدرک
فارسیچکیده
به منظور بررسی آثار مواد مترشحه و مواد حاصل از تجزیه اندامهای مختلف علفهای هرز  روی رشد و عملکرد، تولید و شناخت تحمل ارقام مختلف گندم ایرانی نسبت به آثار آللوپاتی آزمایشی در قالب فاکتوریل 2 عاملی که یکی از عوامل شامل گندم رقم هیرمند، قدس و فلات و عامل دوم شامل تیمارهای علف هرز در 6 تکرار انجام شد. خاک گلدانها از مزرعه تهیه و هر گلدان به منزله یک واحد آزمایشی در نظر گرفته شد و به منظور کاهش بقایای نباتات زراعی خاک مزرعه چندین بار شستشو گردید و بذور به تعداد مشخص 5 عدد در فاصله های مساوی با توزیع متقارن همسان در عمق 3 سانتی متری در گلدانها کشت شد. صفات مرفولوژیک، عملکرد و اجزاء عملکرد اندازه گیری شد و نتایج نشان داد که پودر علفهای هرز به نسبت 1 به 20 وزنی با آب ( 1 کیلو در 20 لیتر)، در پاره ای تیمارها باعث افزایش عملکرد و در پاره ای دیگر کاهش عملکرد را در ارقام گندم شد در میان ارقام، گندم قدس بیشترین مقاومت را در مقابل اثرات سوء عصاره علفهای هرز از خود نشان داد.
کلید واژگان
بقایای علفهای هرزسه رقم گندم و عصاره علفهای هرز
شماره نشریه
0تاریخ نشر
1999-03-211378-01-01




