• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات انگلیسی
    • Journal of Kerman University of Medical Sciences
    • Volume 7, Issue 4
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات انگلیسی
    • Journal of Kerman University of Medical Sciences
    • Volume 7, Issue 4
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    L(+) lactic acid production and separation from dairy wastes(whey):in situe separation of lactic acid using lon-exchange resins in automatic control of PH.

    (ندگان)پدیدآور
    Ataei, S.A
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    917.2کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    Original Article
    زبان مدرک
    English
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    Whey with a large amount of BOD(50000 PPM) is a dangerous environmental pollutant.this important source of lavtose(4-5%) is A USEFULL SUBSTRATE FOR A RANGE of fermentation processes.lacitic acid with swvwral applications in industries is one of these products.Specially L(+) isomer of this acid worthing 10 times as much as the mixture of L&D,is used in medical purposes such as absorbable surgical filaments and controlled release drugs.several strains of lactobacillus produce a mixture of L&D isomers but the strain employed in this research(lactobacillus casei)produces only L(+) form.the prodices lactic acid prevents acid production in fermentation,so that almost half of lactose (about 22 g/l lactic acid) is converted to lactic acid.therefore in order to increase the output the produced acid should be separated.in this research lactobacillus casei was used to produce L(+) lactic acid and due to strile conditions requirement in situe separation of acid using Ion-exchange resins at control automatic of Ph were employed.at the end,lactic acid yield in non extractive fermentation compared with extractive process showed an increase from 22g/l to 43.7g/l.the polarimetric analysis showed pure L(+) product.
    کلید واژگان
    Whey
    L(+) lactic acid
    lactobacillus casei
    In-situe separation

    شماره نشریه
    4
    تاریخ نشر
    2000-09-01
    1379-06-11
    ناشر
    Kerman University of Medical Sciences
    سازمان پدید آورنده
    Instrutor

    شاپا
    1023-9510
    2008-2843
    URI
    http://jkmu.kmu.ac.ir/article_34236.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/249100

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب