مقایسه روش آنزیمی و روش پیشنهادی سیستم CNCPS در برآورد تجزیه پذیری شکمبه و قابلیت هضم رودهای دانه سویا فرآوری شده با دو روش مختلف
(ندگان)پدیدآور
رحمتی, مرضیهفتاح نیا, فرشیدجهانی عزیزآبادی, حسیننوع مدرک
Textزبان مدرک
فارسیچکیده
این آزمایش به منظور مقایسه دادههای روش آنزیمی- آزمایشگاهی و دادههای زیر بخشهای نیتروژندار در تخمین پروتئین قابل تجزیه در شکمبه و قابل هضم در روده، در دانه سویا خام، برشته و اکسترود شده انجام شد. برشته کردن و اکسترود کردن نسبت به دانه خام مقدار بخش A، B1 و نیتروژن قابل حل دانه سویا را کاهش و بخشهای B2، B3 و C (به جز در دانه سویا اکسترود شده) را افزایش داد. کمترین مقدار ناپدید شدن شکمبهای و پس از شکمبهای پروتئین در دانه سویای برشته شده مشاهده شد. نتایج این آزمایش نشان داد که فرآوری حرارتی به طور مؤثری باعث تغییر در بخشهای نیتروژندار و کاهش تجزیهپذیری شکمبهای پروتئین دانه سویا شد. همچنین مشاهدات ما نشان داد که همبستگی بسیار بالایی بین دادههای حاصل از روش آنزیمی- آزمایشگاهی و روش پیشنهادی سیستم کربوهیدرات و پروتئین خالص کرنل در برآورد میزان پروتئین قابل تجزیه در شکمبه (93/0r2=) و قابلیت هضم پس از شکمبهای (96/0r2=) وجود دارد. به نظر میرسد اکسترود کردن با کاهش بخش C نیتروژن و افزایش قابلیت هضم رودهای پروتئین غیرقابل تجزیه در شکمبه روش بهتری برای فرآوری دانه سویا به منظور افزایش میزان پروتئین عبوری آن باشد و استفاده از زیربخشهای نیتروژندار در تخمین میزان پروتئین قابل تجزیه در شکمبه میتواند جایگزین مناسبی برای روشهای آنزیمی معتبر باشد.
کلید واژگان
اکسترود کردنبرشته کردن
روش آنزیمی
قابلیت هضم شکمبهای
قابلیت هضم پس از شکمبهای
تغذیه نشخوارکنندگان
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2016-08-221395-06-01
ناشر
دانشگاه بیرجندUniversity of Birjand
سازمان پدید آورنده
دانش آموخته کارشناسی ارشد گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه ایلامدانشیار گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه ایلام
استادیار گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه کردستان
شاپا
2322-17472645-4750




