اثر پرتوتابی الکترونی بر ارزش غذایی ساقهی آتریپلکس
(ندگان)پدیدآور
طباطبایی, نرگسفتحی نسری, محمدحسنفرهنگفر, همایونریاسی, احمدنوع مدرک
Textزبان مدرک
فارسیچکیده
در این مطالعه نمونههای ساقه آتریپلکس پرتوتابی شده با دوزهای 100، 200 و 300 کیلوگری برای ارزیابی اثر بیم الکترونی بر ترکیب شیمیایی، فراسنجههای تجزیهپذیری شکمبهای و گوارشپذیری شکمبهای و پس از شکمبهای ماده خشک و فیبر نامحلول در شویندهی خنثی ساقه آتریپلکس مورد استفاده قرار گرفتند. بدین منظور ابتدا با استفاده از روش درون کیسهای، مقدار 5 گرم از نمونهی آسیاب شده (6 تکرار) به مدت صفر، 2، 4، 8، 16، 24، 48 و 72 ساعت در شکمبهی دو رأس تلیسهی هلشتاین مجهز به فیستولای شکمبهای انکوبیت شدند و فراسنجههای تجزیهپذیری شکمبهای مواد مغذی برآورد شدند. سپس برای تعیین گوارشپذیری شکمبهای و پس از شکمبهای مواد مغذی به ترتیب از انکوباسیون 16 ساعته نمونههای خوراکی در شکمبه و انکوباسیون در دستگاه شبیه ساز هضم دیزی استفاده شد. تجزیه آماری دادهها با استفاده از نرم افزار آماری SAS انجام شد. بر اساس نتایج این تحقیق، فیبر نامحلول در شوینده اسیدی در اثر پرتوتابی به لحاظ عددی کاهش یافت ولی این کاهش از نظر آماری معنیدار نبود؛ اما فیبر نامحلول در شوینده خنثی در ساقهی آتریپلکس پرتوتابی شده نسبت به تیمار شاهد به طور معنیداری کاهش یافت (05/0P
کلید واژگان
ساقه آتریپلکسبیم الکترونی
تجزیه پذیری شکمبهای
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2013-08-231392-06-01
ناشر
دانشگاه بیرجندUniversity of Birjand
شاپا
2322-17472645-4750




