نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorشعبان, ولی محمدfa_IR
dc.contributor.authorباشتنی, مسلمfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-09T03:43:42Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-30T03:43:42Z
dc.date.available1399-07-09T03:43:42Zfa_IR
dc.date.available2020-09-30T03:43:42Z
dc.date.issued2013-05-22en_US
dc.date.issued1392-03-01fa_IR
dc.date.submitted2016-03-28en_US
dc.date.submitted1395-01-09fa_IR
dc.identifier.citationشعبان, ولی محمد, باشتنی, مسلم. (1392). مقایسه ترکیب شیمیایی و ارزش خوراکی علوفه سورگوم با دو روش مختلف سیلو کردن با استفاده از روش کیسه-های نایلونی و آزمون گاز. تحقیقات دام و طیور, 2(1), 41-49. doi: 10.22077/jlr.2013.222fa_IR
dc.identifier.issn2322-1747
dc.identifier.issn2645-4750
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22077/jlr.2013.222
dc.identifier.urihttp://jlr.birjand.ac.ir/article_222.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/246768
dc.description.abstractاین آزمایش به منظور مقایسه ترکیب شیمیایی و ارزش غذایی سیلاژ سطل و پلاستیک علوفه سورگوم صورت گرفت. بدین منظور علوفه سورگوم در مرحله رویشی برداشت شد و با استفاده از سطل­های پلاستیکی و کیسه­های پلاستیکی سیلو گردید. بعد از سپری شدن 81 روز، درب نمونه­های سیلاژ باز گردید و از بخش­های مختلف نمونه­برداری به عمل آمد. نمونه­ها پس از خشک شدن جهت آنالیز شیمیایی به آزمایشگاه منتقل شد. به منظور بررسی خصوصیات تجزیه­پذیری ماده خشک، پروتئین و دیواره­سلولی از روش کیسه‌های نایلونی و روش تولید گاز استفاده گردید. نتایج نشان داد که مقدار پروتئین خام و نیتروژن آمونیاکی سیلاژ تولید شده در پلاستیک به طور معنی­داری بیشتر از سیلاژ تولید شده در سطل بود (05/0>P). در مقدار چربی خام، خاکستر، تانن کل و متراکم، دیواره­سلولی، دیواره­سلولی بدون همی­سلولز و pH دو سیلاژ آزمایشی تفاوت معنی­داری مشاهده نشد.  نتایج حاصل از بررسی روند تجزیه­پذیری ماده خشک، پروتئین خام و دیواره سلولی نشان داد که بخش با تجزیه سریع (a) پروتئین­خام و دیواره­سلولی سیلاژ تولید شده در سطل به طور معنی­داری بیشتر از سیلاژ تولید شده در پلاستیک بود (05/0>P). در مقدار سایر پارامترهای تجزیه­پذیری بین دو سیلوی آزمایشی تفاوت معنی­داری مشاهده نگردید. همچنین نتایج حاصل از آزمون گاز حاکی از عدم تفاوت معنی­دار بین گاز تولیدی طی زمان­های مختلف انکوباسیون در دو سیلاژ آزمایشی بود. به طور کلی نتایج نشان داد که ارزش غذایی سیلاژ تولید شده با دو روش سیلو کردن تقریبآ یکسان بود.fa_IR
dc.format.extent299
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه بیرجندfa_IR
dc.publisherUniversity of Birjanden_US
dc.relation.ispartofتحقیقات دام و طیورfa_IR
dc.relation.ispartofJournal of Livestock Researchen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22077/jlr.2013.222
dc.subjectسیلاژسورگومfa_IR
dc.subjectروش سیلو کردنfa_IR
dc.subjectارزش خوراکیfa_IR
dc.titleمقایسه ترکیب شیمیایی و ارزش خوراکی علوفه سورگوم با دو روش مختلف سیلو کردن با استفاده از روش کیسه-های نایلونی و آزمون گازfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.citation.volume2
dc.citation.issue1
dc.citation.spage41
dc.citation.epage49


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد