ارزش تغذیهای ضایعات کارخانجات شیرینیپزی(بیسکویت) استان آذربایجان شرقی در جیره غذایی جوجههای گوشتی
(ندگان)پدیدآور
حسن زاده سیدی, آرشعلیزاده, بهرامجانمحمدی, حسیننوع مدرک
Textزبان مدرک
فارسیچکیده
این پژوهش جهت بررسی اثر استفاده از ضایعات کارخانجات شیرینیپزی (بیسکویت) استان آذربایجان شرقی در جیرههای غذایی جوجههای گوشتی بر عملکرد، صفات لاشه و پارامترهای خونی انجام گرفت. آزمایش در قالب طرح کاملاً تصادفی با600 قطعه جوجه گوشتی یک روزه سویه راس 308 از سن 15 تا 49 روزگی در 5 تیمار و 5 تکرار انجام گردید. ضایعات بیسکویت در سطوح 0، 10، 15، 20 و 25 درصد جایگزین ذرت در جیرههای غذایی شد. نتایج حاصله نشان داد که استفاده از ضایعات بیسکویت سبب بروز تفاوتهای معنیدار در بیشتر صفات عملکردی میگردد (01/0>P). بالاترین مقدار مصرف خوراک و افزایش وزن مربوط به جیرههای غذایی حاوی 25% ضایعات بیسکویت میباشد (01/0>P). استفاده از ضایعات بیسکویت در سطوح مختلف بعنوان جایگزین برای ذرت از انتهای هفته چهارم تا پایان دوره پرورش باعث بهبود ضریب تبدیل غذایی گردید و بهترین ضریب تبدیل غذایی در سطح 25% استفاده از ضایعات بیسکویت حاصل شد (851/1 در مقابل 914/1). جوجههای گوشتی تغذیه شده با سطوح مختلف ضایعات بیسکویت کمترین مقادیر چربی محوطه بطنی و بالاترین مقدار وزن لخم لاشه و وزن سینه را داشتند (01/0>P). در رابطه با پارامترهای خونی اندازهگیری شده تفاوت معنیداری بین تیمار شاهد با سایر تیمارها مشاهده نشد و همه نمونههای خون از نظر پارامترهای خونی (تریگلیسرید، کلسترول، LDL و HDL) اندازهگیری شده در سطح نرمال قرار داشتند.
کلید واژگان
پارامترهای خونیجیرههای غذایی
جوجههای گوشتی
ضایعات بیسکویت
شماره نشریه
3تاریخ نشر
2012-11-211391-09-01
ناشر
دانشگاه بیرجندUniversity of Birjand
شاپا
2322-17472645-4750




