• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • تحقیقات دام و طیور
    • دوره 1, شماره 2
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • تحقیقات دام و طیور
    • دوره 1, شماره 2
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    اثرات استفاده از سطوح مختلف گیاه دارویی پونه (Menta pulegium L.) و چربی گیاهی بر عملکرد، کیفیت تخم‌مرغ، فراسنجه‌های بیوشیمیایی و سطح سلول‌های ایمنی خون مرغ‌های تخم‌گذار

    (ندگان)پدیدآور
    پدیدآور نامشخص
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    286.5کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    این آزمایش به منظور ارزیابی اثراتسطوح مختلف گیاه دارویی پونه و مخلوط چربی گیاهی بر عملکرد، کیفیت تخم‌‌مرغ، پارامترهای بیوشیمیایی و سطح سلول‌های ایمنی خون در مرغ‌های تخم‌گذار انجام گرفت. آزمایش به صورت فاکتوریل (3×3) و در قالب طرح کاملاً تصادفی با تعداد 324 قطعه مرغ تخم‌گذار سویه‌های لاین (W36) در 9 تیمار شامل سه سطح گیاه دارویی پونه (صفر، 1 و 2 درصد) و سه سطح مخلوط روغن گیاهی (صفر، 5/2 و 5 درصد) با 3 تکرار و 12 قطعه مرغ در هر تکرار به مدت 12 هفته از سن 25 تا 37 هفتگی مرغ‌ها انجام گردید. نتایج نشان داد که استفاده از گیاه دارویی پونه و مخلوط چربی گیاهی دارای اثرات معنی‌داری بر عملکرد، صفات کیفی تخم‌مرغ و فراسنجه‌های خونی مرغ‌های تخم‌گذار می‌باشد (05/0>P). بالاترین مقادیر مربوط به درصد تولید تخم‌مرغ، تولید توده‌ای تخم‌‌مرغ و خوراک مصرفی با استفاده از 1 درصد پونه در جیره‌ها بدست آمد. بالاترین مقدار خوراک مصرفی با استفاده از جیرة بدون روغن و کمترین آن با استفاده از 5 درصد مخلوط چربی گیاهی مشاهده شد. کمترین وزن مخصوص تخم‌مرغ و استحکام پوسته با استفاده از 2 درصد پونه حاصل گشت. کمترین استحکام پوسته با استفاده از 5 درصد مخلوط گیاهی و بیشترین مقدار آن با استفاده از 5/2 درصد مخلوط چربی گیاهی بدست آمد. بالاترین مقادیر مربوط به تری گلیسرید و اسید اوریک سرم خون با استفاده از 1 درصد پونه در جیره‌ها مشاهده شد. استفاده از سطوح مختلف پونه و مخلوط گیاهی اثرات معنی‌داری بر صفات ایمنی مرغ‌ها نداشت. همچنین اثرات متقابلی بین سطوح پونه و مخلوط چربی گیاهی در رابطه با عملکرد، صفات تخم‌مرغ، فراسنجه‌های بیوشیمیایی و سطح سلول‌های ایمنی خون مرغ‌ها مشاهده نگردید. استفاده از 1 درصد گیاه پونه و 5/2 درصد مخلوط چربی گیاهی اثرات مثبتی در مقایسه با سایر تیمارها بر عملکرد و استحکام پوستة تخم‌مرغ در مرغ‌های تخم‌گذار داشت.
    کلید واژگان
    فراسنجه‌های خونی
    پونه
    عملکرد
    صفات تخم‌مرغ
    مرغ تخم‌گذار

    شماره نشریه
    2
    تاریخ نشر
    2012-08-22
    1391-06-01
    ناشر
    دانشگاه بیرجند
    University of Birjand

    شاپا
    2322-1747
    2645-4750
    URI
    https://dx.doi.org/10.22077/jlr.2012.168
    http://jlr.birjand.ac.ir/article_168.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/246747

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب