ارزیابی آزمایشگاهی استحکام خمشی و سختی دنچر آکریلی گرما پخت پس از غوطهوری در مواد ضدعفونیکننده آب ازوندار شده و هیپوکلریت سدیم
(ندگان)پدیدآور
میرمرتضوی, امیر طاهرچمنی, علیرضاقهرمانلو, احمدسالار, وحیدنوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
مقدمه: هدف تحقیق حاضر بررسی تاثیر مواد ضدعفونیکننده مختلف بر روی استحکام خمشی و سختی اکریل گرماپخت بود. مواد و روشها: در این مطالعه مقطعی، 60 نمونه اکریلی به ابعاد 3×10×65 میلی متر آماده شد (30 نمونه اکریل اکروپارس، 30 نمونه اکریل ایوکلار). نمونههای اکریلی به مدت 120 دقیقه در آب مقطر (گروه شاهد)، هیپوکلریت سدیم 1% و آب ازون دار شده (گروه های آزمایش) غوطهور شدند. سپس نیمی از نمونهها تحت آزمون استحکام خمشی و نیمی تحت آزمون سختی قرار گرفتند و آنالیز داده ها توسط ANOVA، آنالیز واریانس دو عاملی و توکی برای مقایسه دو به دو استفاده گردید. یافته ها: استحکام خمشی و سختی اکریلها بعد از غوطهوری در هیپوکلریت سدیم و آب ازوندار شده به صورت معنادار تغییر نکرد. نتیجه گیری: به نظر میرسد استحکام خمشی و سختی اکریل بعد از غوطهوری در محلولهای هیپوکلریت سدیم و آب ازوندار شده برای کوتاهمدت در طول روز تحت تاثیر قرار نمیگیرد. بنابراین استفاده از آب ازون دار برای ضدعفونی کردن دست دندان بیمار پیشنهاد می گردد.
کلید واژگان
استحکام خمشیسختی
هیپوکلریت
آب ازوندار شده
شماره نشریه
3تاریخ نشر
2020-09-221399-07-01
ناشر
دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهدMashhad University of Medical Sciences, School of Dentistry
سازمان پدید آورنده
استادیار گروه پروتزهای دندانی، دانشکده دندانپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایراندستیار تخصصی گروه ارتودنسی، دانشکده دندانپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران
دانشیار گروه پروتزهای دندانی، دانشکده دندانپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران
دندانپزشک، دانشکده دندانپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران
شاپا
1560-92862008-2347




