بررسی مکانیزیمهای بیوشیمیایی مقاومت به کمبود فسفر در برنج در مسیر گلایکولیز
(ندگان)پدیدآور
ترابی, سپیدهحسینی سالکده, قاسمنوع مدرک
Textعلمی پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
برنج یکی از مهمترین محصولات غذایی است که غذای تقریباً نیمی از مردم جهان را تأمین میکند. فسفر یکی از عوامل محدودکننده رشد و توسعه برنج میباشد و کمبود آن تأثیر بسیار شدیدی بر عملکرد برنج خواهد داشت. هدف از این مطالعه شناسایی مکانیزمهای بیوشیمیای مقاومت برنج به کمبود فسفر در ریشه و برگ میباشد. متابولیتهای مرتبط با کمبود فسفر در دو لاین والدینی Nipponbare و لاین ایزوژنیک (NIL6-4) که حامل مکانژنی اصلی جذب فسفر (PUP1) روی کروموزوم 12 میباشد، مقایسه گردیدند. تنش فسفر موجب کاهش در تعداد پنجه و وزنتر هر دو لاین گردید اما این کاهش در لاین والدینی بیشتر از لاین ایزوژنیک بود. اندازهگیری میزان انواع قندهای محلول و فعالیت آنزیمهای مرتبط با تولید انرژی در این تحقیق نشان داد که در شرایط کمبود فسفر، تغییراتی در مسیرهای اصلی گلایکولیز در لاین ایزوژنیک برنج صورت میگیرد، تا گیاه بدینوسیله بر مشکل کمبود فسفر فائق آید و تا حد امکان کمبود ATP را جبران نماید.
کلید واژگان
تنش کمبود فسفربرنج
مکانیزم مقاومت
متابولوم
بیوتکنولوژی و تنش های زنده و غیرزنده
شماره نشریه
4تاریخ نشر
2013-08-231392-06-01
ناشر
دانشگاه پیام نورPayame Noor University
سازمان پدید آورنده
دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم وتحقیقات، گروه اصلاح نباتات، تهران، ایراناستادیار، بخش ژنومیکس، پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی ایران، کرج، ایران
شاپا
2252-07832322-4819




