نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorمحمدی نژاد, قاسمfa_IR
dc.contributor.authorکومار سینگ, راکشfa_IR
dc.contributor.authorرضایی, عبدالمجیدfa_IR
dc.contributor.authorارزانی, احمدfa_IR
dc.contributor.authorناخدا, بابکfa_IR
dc.contributor.authorفتوکیان, محمد حسینfa_IR
dc.contributor.authorمؤمنی, علیfa_IR
dc.contributor.authorگرگوریو, گلنfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-08T17:34:44Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-29T17:34:44Z
dc.date.available1399-07-08T17:34:44Zfa_IR
dc.date.available2020-09-29T17:34:44Z
dc.date.issued2012-02-20en_US
dc.date.issued1390-12-01fa_IR
dc.date.submitted2011-12-01en_US
dc.date.submitted1390-09-10fa_IR
dc.identifier.citationمحمدی نژاد, قاسم, کومار سینگ, راکش, رضایی, عبدالمجید, ارزانی, احمد, ناخدا, بابک, فتوکیان, محمد حسین, مؤمنی, علی, گرگوریو, گلن. (1390). نقشه یابی دقیق QTL بزرگ اثر کنترل کننده تحمل به شوری (Saltol) در برنج. فصلنامه علمی ـ پژوهشی زیست فناوری گیاهان زراعی, 1(1), 49-59.fa_IR
dc.identifier.issn2252-0783
dc.identifier.issn2322-4819
dc.identifier.urihttp://cropbiotech.journals.pnu.ac.ir/article_118.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/24378
dc.description.abstractاین بررسی با هدف اعتبار سنجی و اشباع ظریف ناحیه کروموزومی کنترل¬ کننده تحمل به شوری در برنج (Saltol)، در مؤسسه بین¬المللی تحقیقات برنج (IRRI) در شهر لوس بانیوس فیلیپین از سال 1384 تا 1386 اجرا گردید. QTL بزرگ ¬اثر (Saltol) که در تنظیم جذب سدیم، جذب پتاسیم و نسبت سدیم به پتاسیم و در نتیجه تحمل به شوری در مرحله گیاهچهای در برنج مؤثر است، با استفاده از جامعه اینبرد نوترکیب حاصل از تلاقیPokkali×IR29 روی کروموزوم 1 شناسایی شده است که حدود 3/64 تا 2/80 درصد از تنوع فنوتیپی را برای صفات فوق توجیه کرد. در این پژوهش، به منظور اشباع دقیق ناحیه Saltolاز 10 نشانگر ریزماهواره EST-SSR و جمعیت لاین¬های نسبتاً ایزوژن BC3F4 حاصل از تلاقی Pokkali×IR29 که برای این ناحیه ایجاد شده بود استفاده شد. بدین منظور افراد تصادفی جامعه BC3F4 در سطوح شوری 12 و 16و 18 دسی¬زیمنس بر متر فنوتیپ¬یابی و ژنوتیپ¬یابی شدند و QTL کنترل کننده تغییرات تحمل به شوری در سطوح شوری 12 و 16 دسی¬زیمنس بر متر در مکانی تقریباً یکسان مشاهده شد. این مکانهای ژنی به ترتیب 18 و 24 درصد از تغییرات امتیاز تحمل به شوری را توجیه کردند. بر اساس یافته¬های این پژوهش، مکان احتمالی Saltol در فاصله¬ای به طول حدود 2/1 سانتی¬مورگان در روی کروموزوم 1 تعیین شد که بر اساس مطابقت با نقشه فیزیکی برنج این محدوده در حدود 350 کیلوباز می-باشد و در فاصله نشانگری RM8094،RM3412 وCP6224 می¬باشد. بنابراین گزینش به کمک این نشانگرها برای اصلاح ژنوتیپ¬های ایرانی برای تحمل به شوری امکان پذیر است.fa_IR
dc.format.extent540
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه پیام نورfa_IR
dc.publisherPayame Noor Universityen_US
dc.relation.ispartofفصلنامه علمی ـ پژوهشی زیست فناوری گیاهان زراعیfa_IR
dc.relation.ispartofCrop Biotechnologyen_US
dc.subjectبرنجfa_IR
dc.subjectتحمل به شوریfa_IR
dc.subjectمرحله گیاهچه ایfa_IR
dc.subjectنقشه یابی دقیق QTLfa_IR
dc.subjectاصلاح نباتات مولکولیfa_IR
dc.titleنقشه یابی دقیق QTL بزرگ اثر کنترل کننده تحمل به شوری (Saltol) در برنجfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeعلمی پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentرییس پژوهشکده باغبانی، دانشگاه شهید باهنر کرمانfa_IR
dc.contributor.departmentمؤسسه بین المللی تحقیقات برنجfa_IR
dc.contributor.departmentاستاد، دانشگاه اصفهانfa_IR
dc.contributor.departmentاستاد دانشگاه اصفهانfa_IR
dc.contributor.departmentعضو هیأت علمی، پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزیfa_IR
dc.contributor.departmentرییس پژوهشکده گیاهان دارویی، دانشگاه شاهدfa_IR
dc.contributor.departmentمعاونت مؤسسه تحقیقات برنجfa_IR
dc.contributor.departmentمعاون بخش ژنتیک و بیوتکنولوژی، مؤسسه بین المللی تحقیقات برنجfa_IR
dc.citation.volume1
dc.citation.issue1
dc.citation.spage49
dc.citation.epage59


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد