• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • علوم و تحقیقات بذر ایران
    • دوره 4, شماره 3
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • علوم و تحقیقات بذر ایران
    • دوره 4, شماره 3
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    تأثیر اسید آسکوربیک بر جوانه‌زنی و فعالیت آنزیم‌های آنتی اکسیدان در بذرهای زوال یافته گلرنگ رقم گلدشت

    (ندگان)پدیدآور
    بهاروند, نسرینمهدوی, بتولدهجی پور حیدر آبادی, مریم
    Thumbnail
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    به منظور بررسی تأثیر اسید آسکوربیک بر جوانه‌زنی و ویژگی­های فیزیولوژیک بذرهای زوال یافته گلرنگرقم گلدشت، آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با سه تکرار اجرا گردید. بذرهای بدون زوال و زوال یافته گلرنگ (نگهداری در دمای 40 درجه سانتی­گراد به مدت 4،6، 8 و 10 روز) با غلظت­های 0، 28/0 و 56/0میلی مولار اسید آسکوربیک پیش تیمار شدند. در این پژوهش صفات درصد و سرعت جوانه­زنی، بنیه گیاهچه، طول ساقه‌چه و ریشه‌چه، وزن خشک ساقه‌چه و ریشه‌چه، میزان مالون دی آلدئید، فعالیت آنزیم‌های کاتالاز، سوپراکسید دیسموتاز و میزان پروتئین اندازه­گیری شد. نتایج نشان داد با افزایش زوال جوانه­زنی و رشد گیاهچه کاهش یافت. در تمامی سطوح زوال‌‌، غلظت 28/0 میلی مولار اسید آسکوربیک سرعت جوانه‌زنی، بنیه گیاهچه، طول ساقه‌چه و ریشه‌چه و وزن خشک ساقه‌چه و ریشه‌چه را نسبت به سایر غلظت‌ها افزایش داد. زوال میزان مالون دی آلدئید را افزایش داد ولی فعالیت آنزیم‌های کاتالاز، سوپراکسید دیسموتاز و میزان پروتئین را کاهش داد. در تمامی سطوح زوال، اسید آسکوربیک 28/0 میلی مولار سبب کاهش میزان مالون دی‌آلدئید بعد از 12 ساعت آبگیری شد، در حالی­که فعالیت کاتالاز، سوپراکسید دیسموتاز و میزان پروتئین را افزایش داد. نتایج این آزمایش نشان داد غلظت  28/0میلی مولار اسید آسکوربیک در بذرهای زوال یافته گلرنگ توانست جوانه­زنی و رشد گیاهچه را با کاهش پراکسیداسیون غشاء و افزایش فعالیت آنزیم کاتالاز، سوپراکسید دیسموتاز بعد از 12 ساعت آبگیری بهبود بخشد
    کلید واژگان
    پرایمینگ
    زوال
    کاتالاز
    سوپراکسید دیسموتاز

    شماره نشریه
    3
    تاریخ نشر
    2017-11-22
    1396-09-01
    ناشر
    دانشگاه گیلان
    University of Guilan
    سازمان پدید آورنده
    گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ولی عصر (عج) رفسنجان
    دانشگاه ولی عصر (عج) رفسنجان- گروه زراعت و اصلاح نباتات
    دانشکده کشاورزی، دانشگاه ولی عصر (عج) رفسنجان.

    شاپا
    2476-3780
    URI
    https://dx.doi.org/10.22124/jms.2017.2503
    https://jms.guilan.ac.ir/article_2503.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/237863

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب