| dc.contributor.author | جوکار تنگ کرمی, مهرانگیز | fa_IR |
| dc.contributor.author | قنبری, احمد | fa_IR |
| dc.contributor.author | مرادی, فواد | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-07-09T03:18:08Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-09-30T03:18:08Z | |
| dc.date.available | 1399-07-09T03:18:08Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-09-30T03:18:08Z | |
| dc.date.issued | 2016-09-22 | en_US |
| dc.date.issued | 1395-07-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2017-02-26 | en_US |
| dc.date.submitted | 1395-12-08 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | جوکار تنگ کرمی, مهرانگیز, قنبری, احمد, مرادی, فواد. (1395). ارزیابی تاثیر تنش شوری بر فعالیت برخی آنزیم های آنتی اکسیدان در گیاهچه های حاصل از بذر پرایم شده ماریتیغال (Silybum marianum). علوم و تحقیقات بذر ایران, 3(3), 11-21. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2476-3780 | |
| dc.identifier.uri | https://jms.guilan.ac.ir/article_2110.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/237824 | |
| dc.description.abstract | این پژوهش بهمنظور بررسی فعالیت آنزیمهای آنتیاکسیدان در گیاهچههای حاصل از بذر پرایمشده ماریتیغال در شرایط تنش شوری انجام گرفت. آزمایش بهصورت فاکتوریل با چهار فاکتور و سه تکرار در قالب طرح کاملا تصادفی در پژوهشکده بیوتکنولوژی کرج اجرا شد. فاکتور اول: ژنوتیپ ( رقم مجارستان و توده بومی آمل)، فاکتور دوم: بذر پرایمشده و بدون پرایم، فاکتور سوم: تنش شوری (150 میلیمولار) و شاهد (صفر میلیمولار)، و فاکتور چهارم: مراحل نمونهبرداری ( 24 و 96 ساعت پس از کاشت) بود. نتایج نشان داد که پرایمینگ بذر باعث افزایش معنیدار فعالیت آنزیم کاتالاز در رقم مجارستان شد، بهطوریکه فعالیت کاتالاز در بذور پرایمشده نسبت به شاهد به میزان 96 درصد افزایش یافت. همچنین پرایمینگ فعالیت آنزیم پراکسیداز را در هر دو ژنوتیپ و آسکوربات پراکسیداز را در توده بومی آمل افزایش داد. افزایش فعالیت آنزیمهای کاتالاز و آسکوربات پراکسیداز در بذور پرایمشده در مرحله جوانهزنی و افزایش فعالیت پراکسیداز در مرحله آبنوشی مشاهده گردید. بهطورکلی نتایج نشان داد در شرایط تنش شوری فعالیت آنزیمهای آنتیاکسیدان کاتالاز و پراکسیداز و آسکوربات پراکسیداز برای بذور پرایمشده بیشتر از بذور بدون پرایم بود، همچنین پرایمینگ در رقم مجارستان فعالیت آنزیمهای کاتالاز و پراکسیداز را بیشتر از توده آمل تحت تاثیر قرار داد. | fa_IR |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه گیلان | fa_IR |
| dc.publisher | University of Guilan | en_US |
| dc.relation.ispartof | علوم و تحقیقات بذر ایران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Iranian Journal of Seed Sciences and Research | en_US |
| dc.subject | آنزیمهای آنتیاکسیدان | fa_IR |
| dc.subject | ماریتیغال | fa_IR |
| dc.subject | پرایمینگ بذر | fa_IR |
| dc.subject | تنش شوری | fa_IR |
| dc.subject | مراحل جوانهزنی | fa_IR |
| dc.title | ارزیابی تاثیر تنش شوری بر فعالیت برخی آنزیم های آنتی اکسیدان در گیاهچه های حاصل از بذر پرایم شده ماریتیغال (Silybum marianum) | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | مقاله پژوهشی | fa_IR |
| dc.contributor.department | استادیار دانشگاه جیرفت | fa_IR |
| dc.contributor.department | استاد دانشگاه زابل | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشیار موسسه اصلاح و تهیه نهال و بذر کرج | fa_IR |
| dc.citation.volume | 3 | |
| dc.citation.issue | 3 | |
| dc.citation.spage | 11 | |
| dc.citation.epage | 21 | |