نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorجوکار تنگ کرمی, مهرانگیزfa_IR
dc.contributor.authorقنبری, احمدfa_IR
dc.contributor.authorمرادی, فوادfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-09T03:18:08Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-30T03:18:08Z
dc.date.available1399-07-09T03:18:08Zfa_IR
dc.date.available2020-09-30T03:18:08Z
dc.date.issued2016-09-22en_US
dc.date.issued1395-07-01fa_IR
dc.date.submitted2017-02-26en_US
dc.date.submitted1395-12-08fa_IR
dc.identifier.citationجوکار تنگ کرمی, مهرانگیز, قنبری, احمد, مرادی, فواد. (1395). ارزیابی تاثیر تنش شوری بر فعالیت برخی آنزیم های آنتی اکسیدان در گیاهچه های حاصل از بذر پرایم شده ماریتیغال (Silybum marianum). علوم و تحقیقات بذر ایران, 3(3), 11-21.fa_IR
dc.identifier.issn2476-3780
dc.identifier.urihttps://jms.guilan.ac.ir/article_2110.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/237824
dc.description.abstractاین پژوهش به­منظور بررسی فعالیت آنزیم­های آنتی­اکسیدان در گیاهچه­های حاصل از بذر پرایم­شده ماریتیغال در شرایط تنش شوری انجام گرفت. آزمایش به­صورت فاکتوریل با چهار فاکتور و سه تکرار در قالب طرح کاملا تصادفی در پژوهشکده بیوتکنولوژی کرج اجرا شد. فاکتور اول: ژنوتیپ ( رقم مجارستان و توده بومی آمل)، فاکتور دوم: بذر پرایم­شده و بدون پرایم، فاکتور سوم: تنش شوری (150 میلی­مولار) و شاهد (صفر میلی­مولار)، و فاکتور چهارم: مراحل نمونه­برداری ( 24 و 96 ساعت پس از کاشت) بود. نتایج نشان داد که پرایمینگ بذر باعث افزایش معنی­دار فعالیت آنزیم کاتالاز در رقم مجارستان شد، به­طوری­که فعالیت کاتالاز در بذور پرایم­شده نسبت به شاهد به میزان 96 درصد افزایش یافت. همچنین پرایمینگ فعالیت آنزیم پراکسیداز را در هر دو ژنوتیپ و آسکوربات پراکسیداز را در توده بومی آمل افزایش داد. افزایش فعالیت آنزیم­های کاتالاز و آسکوربات پراکسیداز در بذور پرایم­شده در مرحله جوانه­زنی و افزایش فعالیت پراکسیداز در مرحله آبنوشی مشاهده گردید. به­طور­کلی نتایج نشان داد در شرایط تنش شوری فعالیت آنزیم­های آنتی­اکسیدان کاتالاز و پراکسیداز و آسکوربات پراکسیداز برای بذور پرایم­شده بیشتر از بذور بدون پرایم بود، همچنین پرایمینگ در رقم مجارستان فعالیت آنزیم­های کاتالاز و پراکسیداز را بیش­تر از توده آمل تحت تاثیر قرار داد.fa_IR
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه گیلانfa_IR
dc.publisherUniversity of Guilanen_US
dc.relation.ispartofعلوم و تحقیقات بذر ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofIranian Journal of Seed Sciences and Researchen_US
dc.subjectآنزیم‌های آنتی‌اکسیدانfa_IR
dc.subjectماریتیغالfa_IR
dc.subjectپرایمینگ بذرfa_IR
dc.subjectتنش شوریfa_IR
dc.subjectمراحل جوانه‌زنیfa_IR
dc.titleارزیابی تاثیر تنش شوری بر فعالیت برخی آنزیم های آنتی اکسیدان در گیاهچه های حاصل از بذر پرایم شده ماریتیغال (Silybum marianum)fa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentاستادیار دانشگاه جیرفتfa_IR
dc.contributor.departmentاستاد دانشگاه زابلfa_IR
dc.contributor.departmentدانشیار موسسه اصلاح و تهیه نهال و بذر کرجfa_IR
dc.citation.volume3
dc.citation.issue3
dc.citation.spage11
dc.citation.epage21


فایل‌های این مورد

فایل‌هااندازهقالبمشاهده

فایلی با این مورد مرتبط نشده است.

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد