نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorاحتشامی, سید محمدرضاfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-09T03:18:05Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-30T03:18:05Z
dc.date.available1399-07-09T03:18:05Zfa_IR
dc.date.available2020-09-30T03:18:05Z
dc.date.issued2016-03-20en_US
dc.date.issued1395-01-01fa_IR
dc.date.submitted2015-10-29en_US
dc.date.submitted1394-08-07fa_IR
dc.identifier.citationاحتشامی, سید محمدرضا. (1395). مقاله مروری: تولید بذر در کشاورزی ارگانیک. علوم و تحقیقات بذر ایران, 3(1), 121-133.fa_IR
dc.identifier.issn2476-3780
dc.identifier.urihttps://jms.guilan.ac.ir/article_2091.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/237812
dc.description.abstractدر سال­­های اولیة توسعة کشاورزی ارگانیک، اکثر محصولات در همان منطقۀ تولیدی مصرف می­شد. در حقیقت، تازگی و فروش مستقیم از ویژگی­های کشاورزی ارگانیک بود. در آن سال­ها مرسوم بود که خریداران، در تماس مستقیم با کشاورزان بودند و یا این که از واسطه­ها اطمینان کافی داشتند. با توسعة بیشتر کشاورزی ارگانیک در دهة 1970 زنجیرة طولانی­تری ایجاد شد. به این صورت که یک محصول ارگانیک مراحل زیادی را طی می­کرد و ممکن بود کیلومتر­ها دورتر، مصرف شود. در این شرایط، مشتری نیاز به وسیله­ای داشت که نشان دهد، محصول مزبور واقعاً ارگانیک است و کشاورز نیز نیاز به راهی داشت تا اثبات کند که محصولش، ارگانیک است. در تولید بذر ارگانیک استانداردهایی وجود دارد، از جمله بازرسی­های مزرعه، ادوات، عملیات تولید و فرآوری بذر، بررسی خطرات آلودگی بذر و بررسی حواشی و مزارع اطراف. در تولید بذر ارگانیک باید به تمام جوانب توجه داشت. علاوه بر این، باید منابع بذری مزرعه، مدیریت نهاده­ها، تولید و نگهداری کمپوست و انتقال و فروش را نظارت و بررسی کرد. بایستی به تاریخچة استفاده از زمین، نقشة مزرعه، تناوب، اصلاح­کننده­های خاک و منابع تغذیة خاک توجه داشت، آلودگی­های مزرعه­ای و آلودگی در حین فروش را مد نظر قرار داد. تقاضا برای بذرهای ارگانیک، در حال افزایش است. تولید بذر ارگانیک از یک سو و برابری آن با استانداردهای گواهی بذر از سوی دیگر، همواره چالش­هایی برای تولیدکنندگان بذر به وجود آورده است. سیستم­های متداول تولید بذر مبتنی بر استفاده از کودها و علف­کش­ها در مراحل مختلف­اند تا از سویی کیفیت بذر، بالا باشد و جمعیت علف­های هرز کاهش یابد و از طرف دیگر، هزینه­های بوجاری بذر کاهش پیدا کند. بنابراین در تولید بذرهای ارگانیک، کنترل علف­های هرز و تکنیک­های تغذیة خاک از اهمیت خاصی برخوردار است. همین طور، روش به کار رفته باید اقتصادی و بذر، کیفیت و خلوص بالایی داشته باشد. از همه مهم­تر اینکه بذر به مقدار کافی در اختیار کشاورز قرار گیرد. اکثر این موارد بستگی به استقرار مناسب گیاه بذری، کنترل علف­های هرز، سطوح مناسب عناصر غذایی و نیز برداشت و بوجاری به موقع بذر داردfa_IR
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه گیلانfa_IR
dc.publisherUniversity of Guilanen_US
dc.relation.ispartofعلوم و تحقیقات بذر ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofIranian Journal of Seed Sciences and Researchen_US
dc.subjectتولید بذرfa_IR
dc.subjectکشاورزی ارگانیکfa_IR
dc.subjectبذر ارگانیکfa_IR
dc.subjectسلامت بذرfa_IR
dc.titleمقاله مروری: تولید بذر در کشاورزی ارگانیکfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.contributor.departmentعضو هیأت علمی دانشگاه گیلانfa_IR
dc.citation.volume3
dc.citation.issue1
dc.citation.spage121
dc.citation.epage133


فایل‌های این مورد

فایل‌هااندازهقالبمشاهده

فایلی با این مورد مرتبط نشده است.

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد