• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • علوم و تحقیقات بذر ایران
    • دوره 3, شماره 1
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • علوم و تحقیقات بذر ایران
    • دوره 3, شماره 1
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    مقاله مروری: تولید بذر در کشاورزی ارگانیک

    (ندگان)پدیدآور
    احتشامی, سید محمدرضا
    Thumbnail
    نوع مدرک
    Text
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    در سال­­های اولیة توسعة کشاورزی ارگانیک، اکثر محصولات در همان منطقۀ تولیدی مصرف می­شد. در حقیقت، تازگی و فروش مستقیم از ویژگی­های کشاورزی ارگانیک بود. در آن سال­ها مرسوم بود که خریداران، در تماس مستقیم با کشاورزان بودند و یا این که از واسطه­ها اطمینان کافی داشتند. با توسعة بیشتر کشاورزی ارگانیک در دهة 1970 زنجیرة طولانی­تری ایجاد شد. به این صورت که یک محصول ارگانیک مراحل زیادی را طی می­کرد و ممکن بود کیلومتر­ها دورتر، مصرف شود. در این شرایط، مشتری نیاز به وسیله­ای داشت که نشان دهد، محصول مزبور واقعاً ارگانیک است و کشاورز نیز نیاز به راهی داشت تا اثبات کند که محصولش، ارگانیک است. در تولید بذر ارگانیک استانداردهایی وجود دارد، از جمله بازرسی­های مزرعه، ادوات، عملیات تولید و فرآوری بذر، بررسی خطرات آلودگی بذر و بررسی حواشی و مزارع اطراف. در تولید بذر ارگانیک باید به تمام جوانب توجه داشت. علاوه بر این، باید منابع بذری مزرعه، مدیریت نهاده­ها، تولید و نگهداری کمپوست و انتقال و فروش را نظارت و بررسی کرد. بایستی به تاریخچة استفاده از زمین، نقشة مزرعه، تناوب، اصلاح­کننده­های خاک و منابع تغذیة خاک توجه داشت، آلودگی­های مزرعه­ای و آلودگی در حین فروش را مد نظر قرار داد. تقاضا برای بذرهای ارگانیک، در حال افزایش است. تولید بذر ارگانیک از یک سو و برابری آن با استانداردهای گواهی بذر از سوی دیگر، همواره چالش­هایی برای تولیدکنندگان بذر به وجود آورده است. سیستم­های متداول تولید بذر مبتنی بر استفاده از کودها و علف­کش­ها در مراحل مختلف­اند تا از سویی کیفیت بذر، بالا باشد و جمعیت علف­های هرز کاهش یابد و از طرف دیگر، هزینه­های بوجاری بذر کاهش پیدا کند. بنابراین در تولید بذرهای ارگانیک، کنترل علف­های هرز و تکنیک­های تغذیة خاک از اهمیت خاصی برخوردار است. همین طور، روش به کار رفته باید اقتصادی و بذر، کیفیت و خلوص بالایی داشته باشد. از همه مهم­تر اینکه بذر به مقدار کافی در اختیار کشاورز قرار گیرد. اکثر این موارد بستگی به استقرار مناسب گیاه بذری، کنترل علف­های هرز، سطوح مناسب عناصر غذایی و نیز برداشت و بوجاری به موقع بذر دارد
    کلید واژگان
    تولید بذر
    کشاورزی ارگانیک
    بذر ارگانیک
    سلامت بذر

    شماره نشریه
    1
    تاریخ نشر
    2016-03-20
    1395-01-01
    ناشر
    دانشگاه گیلان
    University of Guilan
    سازمان پدید آورنده
    عضو هیأت علمی دانشگاه گیلان

    شاپا
    2476-3780
    URI
    https://jms.guilan.ac.ir/article_2091.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/237812

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب