مرور مجله علوم و فنون دریایی بر اساس عنوان
در حال نمایش موارد 1 - 20 از 364
-
اثر تحریم و تکانههای اقتصادی بر تولید و صادرات میگو در استان بوشهر
(انجمن علوم و فنون دریاییKhorramshahr University of Marine Science and Technology, 2024-07-22)بروز تکانه های اقتصادی با توجه به بروز نا اطمینانی و همچنین اثری که بر برنامه های مختلف اقتصادی و برخی از شاخصهای کلان میگذارد، موجب تغییر انگیزۀ فعالان اقتصادی شده و تولید بخشهای اقتصادی کشور را متأثر می سازد. این ...
-
اثر جانشینی انرژی در بخش حملونقل ایران بر اساس تابع تولید ترانسلوگ
(انجمن علوم و فنون دریاییKhorramshahr University of Marine Science and Technology, 2023-09-23)انرژی عامل محرکه تمام فعالیتهای بشر میباشد. گسترهی این فعالیتها از انجام کارهای روزانه تا فعالیت های کلان اقتصادی در هر کشور را شامل می شود. امروزه جهان به سمت کاهش مصرف انرژی و افزایش کارایی استفاده از انرژی های ...
-
اثر خط ساحلی بر الگوی جریان جزرومدی
(انجمن علوم و فنون دریاییKhorramshahr University of Marine Science and Technology, 2019-08-23)خط ساحلی، به عنوان مرزی که جریان آب در آن نسبتاً نفوذناپذیر است، میتواند موجب تغییر الگوی جریان شود و لذا بررسی نقش هیدرودینامیکی آن با وجود سادگی، در مطالعات مهندسی سواحل و حتی اکوسیستمهای مرطوب، غیر قابل انکار است. در ...
-
اثر رنگ تانک و رنگ نور بر پاسخ استرسی بچه فیل ماهی (<i>Huso huso</i>) پرورشی
(انجمن علوم و فنون دریاییKhorramshahr University of Marine Science and Technology, 2023-04-21)در تحقیق حاضر اثر رنگ نور و رنگ تانک بر واکنش استرسی فیل ماهی Huso huso بر اساس اندازه گیری برخی از پارامترهای سروهماتولوژی (هموگلوبین، هماتوکریت، کورتیزول، گلوکز و ...) و آنالیز شیمیایی لاشه بررسی گردید. مراحل عملی مطالعه ...
-
اثر رژیم های مختلف نوری بر شاخص های انکوباسیون تخم تاسماهی ایرانی Acipenserpersicus
(انجمن علوم و فنون دریاییKhorramshahr University of Marine Science and Technology, 2012-07-22)این مطالعه با هدف بررسی اثر پنج رژیم نوری مختلف بر مراحل رشد و نمو جنینی، بازماندگی و درصد تفریخ تخم تاسماهی ایرانی صورت گرفت. جهت انجام این مطالعه، پنج رژیم نوری شامل 24 ساعت تاریکی (00L:24D)، 8 ساعت روشنایی: 16 ساعت ...
-
اثر سطوح مختلف نوکلئوتید جیره غذایی بر رشد و شاخص های بیوشیمیایی همولنف مولد ماده میگوی سفیدغربی (Litopenaeus vannamei) طی رسیدگی جنسی و قطع پایه چشمی
(انجمن علوم و فنون دریاییKhorramshahr University of Marine Science and Technology, 2016-08-22)در این پژوهش تأثیر استفاده از چهار سطح نوکلئوتید ( 0، 2/0، 4/0 و 6/0 درصد) جیره غذایی بر رشد و برخی شاخص های بیوشیمیایی همولنف مولد میگوی سفیدغربی (Litopenaeus vannamei) در چهار تیمار آزمایشی (هر یک دارای سه تکرار) بررسی ...
-
اثر شاخص رفتاری سیال پاورلا بر ضریب لیفت و درگ هیدروفویل در جریان آرام
(انجمن علوم و فنون دریاییKhorramshahr University of Marine Science and Technology, 2022-09-23)محاسبه نیروهای وارد از طرف سیال به سازه های مختلف، زمینه مورد علاقه بسیاری از پژوهشگران می باشد. نیروی های لیفت و درگ مهم ترین پارامتر در مبحث هیدروفویل ها محسوب می شوند. با توجه به اینکه فرض سیال نیوتنی در اکثر مطالعات ...
-
اثر فلاوونوئید روتین بر میزان گلوکز خون و آنزیم های تنظیم کننده آن در ماهی سیم دریایی
(انجمن علوم و فنون دریاییKhorramshahr University of Marine Science and Technology, 2012-10-22)امروزه استفاده از پروتئین های گیاهی در جیره غذایی آبزیان و افزایش بهره وری از آن ها از اهمیت خاصی برخوردار است. با این وجود این منابع سرشار از ترکیبات کربوهیدراتی هستند. در این مطالعه اثر تزریق غلظت و انواع مختلف فلاوونوئید ...
-
اثر مقادیر مختلف ویتامین C بر کارایی تفریخ و بازماندگی ناپلیوس آرتمیای دریاچه مهــارلو (Artemia parthenogenetica) در درجه حرارتهای مختلف
(انجمن علوم و فنون دریاییKhorramshahr University of Marine Science and Technology, 2015-11-22)در این مطالعه، سطوح مختلف ویتامین C بر عملکرد تفریخ و بازماندگی ناپلیوس های حاصله در دماهای مختلف مورد بررسی و سنجش قرار گرفت. آزمایش اول به منظور بررسی اثر مقادیر مختلف (صفر، 500، ppm1000) ویتامین C از نوع ال-آسکوربیل-2-پلی ...
-
اثر نفتالین بر اختلالات آندوکرینی مراحل پیش زرده سازی و زرده سازی ماهی ماده مید Liza klunzingeri
(انجمن علوم و فنون دریاییKhorramshahr University of Marine Science and Technology, 2012-10-22)هدف از این مطالعه بررسی اثر نفتالین بر سیستم اندوکرین در ماهیان ماده در دو مرحله پیش زرده سازی و زرده سازی است. در آزمایش اول ماهیان ماده مید (Liza klunzingeri) به دو گروه شاهد و تیمار تقسیم شدند. به گروه تیمار ...
-
اثر پوشش خوراکی صمغ زدو و عصاره ریحان (Ocimum basilicum) بر کیفیت فیله ماهی فیتوفاگ (Hypophthalmichthys molitrix) نگهداری شده تحت دمای 18- درجه سانتی گراد
(انجمن علوم و فنون دریاییKhorramshahr University of Marine Science and Technology, 2016-11-21)صمغ زدو دارای وزن ملکولی بالا و خاصیت امولسیون و ضد میکروبی بوده و عصاره ریحان نیز از خاصیت آنتی اکسیدانی و ضد میکروبی برخوردار است. در این مطالعه به بررسی اثر صمغ زدو و عصاره ریحان به عنوان پوشش خوراکی بر فیله ماهی فیتوفاگ ...
-
اثرات تغییرات شوری و دمای ناشی از آب نمک تخلیه شده از کارخانه ی آب شیرین کن بر روی ساختار جمعیت پرتاران در خلیج چابهار
(انجمن علوم و فنون دریاییKhorramshahr University of Marine Science and Technology, 2014-11-22)این مطالعه به منظور بررسی اثرات آب نمک تخلیه شده از کارخانه آب شیرین کن چابهار-کنارک بر روی محیط زیست دریا با استفاده از مطالعه ساختار جمعیت پرتاران صورت گرفت. نمونه¬برداری از رسوبات 7 ایستگاه در دو نوبت پیش مانسون و پس ...
-
اثرات جیره های غذایی تجاری بیضا و گلد کوین برروی فاکتورهای رشد و ترکیبات بیوشیمیایی لاشه میگوی پا سفید غربی (Lithopenaeusvannamei)
(انجمن علوم و فنون دریاییKhorramshahr University of Marine Science and Technology, 2019-11-22)چکیدهدرسیستمهای پرورشی نیمه متراکم و متراکم، میگو جهت رشد و نمو علاوه برغذاهای طبیعی موجود دراستخر، به غذای کاملی که بتواند تمام احتیاجات غذایی موجود را فراهم نماید نیازمند است. این بررسی برروی 6 استخر در مزارع پرورشی ...
-
اثرات دفعات غذادهی بر شاخص های تولید در قزلآلای رنگینکمان (<i>Onchorhynchus mykiss</i>)
(انجمن علوم و فنون دریاییKhorramshahr University of Marine Science and Technology, 2024-07-22)این مطالعه با هدف تعیین اثر دفعات غذادهی بر شاخصهای رشد، تغذیه و بازماندگی در قزل آلای رنگین کمان (Onchorhynchus mykiss) طراحی گردید. در این آزمایش تعداد 216 قطعه ماهی قزلآلای رنگینکمان با میانگین وزنی 11/0± 38 گرم در ...
-
اثرات دما و زمان قوام یافتگی بر خواص ژل حاصل از گوشت چرخ شده میگوی خنجری (Parapenaeopsis stylifera)
(انجمن علوم و فنون دریاییKhorramshahr University of Marine Science and Technology, 2014-08-23)تاثیر دماها و زمانهای مختلف قوام یافتگی (°c 5 در زمانهای 12 و 24 ساعت، °c 25 در زمانهای 1، 2و 3 ساعت و °c 40 در زمانهای 30 و 60 دقیقه) بر خصوصیات ژل حاصل از گوشت چرخ شده میگوی خنجری مورد بررسی قرار گرفت. هدف از انجام این ...
-
اثرات سطوح مختلف اکسیژن بر رشد و ترکیب عضله در دو گروه وزنی از فیل ماهیان (Huso huso) پرورشی
(انجمن علوم و فنون دریاییKhorramshahr University of Marine Science and Technology, 2013-02-19)هدف از این مطالعه، بررسی اثر غلظت اکسیژن آب بر شاخصهای رشد و ترکیب عضله در دو گروه وزنی فیل ماهیان پرورشی (Huso huso) (وزن اولیه 2/49±9/280 و 1/138±9/1217گرم) بود. تیمارهای اکسیژن شامل هیپوکسی (mg/l 3-2)، نورموکسی ...
-
اثرات سطوح مختلف چربی جیره روی رشد و ترکیبات لاشه بچه ماهی کلمه دریای خزر (Rutilus rutilus caspicus)
(انجمن علوم و فنون دریاییKhorramshahr University of Marine Science and Technology, 2019-04-21)اثرات سطوح مختلف چربی جیره روی رشد و ترکیبات لاشه بچه ماهی کلمه دریای خزر) (Rutilus rutilus caspicus چکیده :آزمایش ارزیابی اثرات سطوح مختلف چربی (8 ،12، 16و20درصد) جیره درچهار تیمار و هریک با سه تکرار بر ...
-
اثرات ضد قارچی عصاره های آبی و فلاونوئیدی کلی گیاه مورد (Myrtus communis L.) بر دو قارچ بیماریزای ساپرولگنیا و فوزاریوم جدا شده تخم قزلآلای رنگین کمان در شرایط in vitro
(انجمن علوم و فنون دریاییKhorramshahr University of Marine Science and Technology, 2017-04-21)در این تحقیق اثر ضد قارچی غلظتهای مختلف عصارههای به دست آمده از گیاه دارویی مورد (Myrtus communis L.) بر روی رشد دو عامل بیماریزای قارچی ساپرولگنیا (Saprolegnia sp.) و فوزاریوم (Fusarium sp.) جدا شده از تخمهای لقاح یافته ...
-
اثرات مقایسه ای سه پروبیوتیک تجاری (Bio-Aqua®، Bio-Aqua pond® و مولتی بهسیل 100) بر پارامترهای رشد، تغذیه و ترکیب بیوشیمیایی لاشه بچه ماهی کپور معمولی (<i>Cyprinus carpio</i>)
(انجمن علوم و فنون دریاییKhorramshahr University of Marine Science and Technology, 2024-03-20)هدف از مطالعه حاضر، بررسی اثرات 3 پروبیوتیک تجاری (Bio-Aqua®، Bio-Aqua pond® و مولتی بهسیل 100) بر شاخص های رشد، تغذیه و شاخص های بیوشیمیایی لاشه بچه ماهی انگشت قد کپور معمولی بوده است. به این منظور، تعداد 210 قطعه بچه ...
-
اثرات پروبیوتیک جیره (Lactobacillus plantarum) بر ترکیب لاشه، برخی شاخص های بیوشیمیایی سرم خون و آنزیم های کبدی ماهی سی باس آسیایی (Lates calcalifer, Bloch 1790
(انجمن علوم و فنون دریاییKhorramshahr University of Marine Science and Technology, 2015-06-22)در مطالعه حاضر اثرات سطوح مختلف پروبیوتیک (Lactobacillus plantarum) در جیره غذایی ماهی سی باس آسیایی بر روی ترکیب لاشه، پارامترهای های بیوشیمیایی سرم خون (گلوکز، کلسترول، تری گلیسرید و آلبومین) و آنزیم های کبدی (لاکتات ...



