• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • پژوهش های علوم و فنون دریایی
    • دوره 11, شماره 2
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • پژوهش های علوم و فنون دریایی
    • دوره 11, شماره 2
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    بررسی اثر پوست سبز گردو بر رشد ماهی اسکار (Astronotus ocellatus)

    (ندگان)پدیدآور
    عباسی عقدا, محمدوثوقی, عبدالرحیممتین فر, عباس
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    451.3کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    در این تحقیق اثر خوراکی پوست سبز گردو بر رشد ماهی اسکار (Astronotus ocellatus) مورد مطالعه قرار گرفت. تعداد 60 عدد ماهی اسکار آلبینو با میانگین وزن 18/0 ± 01/5 گرم و میانگین طول 23/2 ± 84/54 میلی متر در قالب 3 تیمار و یک شاهد و هر کدام با سه تکرار تقسیم شدند. تعداد 12 دستگاه آکواریوم در ابعاد 50 × 40 × 33 سانتی متر مورد استفاده قرار گرفت. گروه شاهد با غذای بدون افزودنی (غذای پایه) تغذیه گردید. تیمار اول با غذای حاوی 1/0 درصد ، تیمار دوم با غذای حاوی 2/0 درصد و تیمار سوم با غذای حاوی 3/0 درصد پوست سبز گردو تغذیه گردیدند. مدت 8 هفته (56 روز) دوره پرورش به طول انجامید. هر 20 روز یکبار زیست‎سنجی (Biometry) شامل وزن سنجی و طول سنجی، انجام گردید. میانگین دمای آب آکواریوم ها در طول دوره مطالعه برابر 09/1 ± 07/28 درجه سانتی گراد، میانگین اکسیژن محلول برابر 15/0 ± 38/5  میلی گرم در لیتر،  میانگین pH 33/0 ± 03/8  و میانگین TDS 32/1 ± 27/33  میلی گرم در لیتراندازه گیری شد.پس از پایان دوره پرورش نتایج نشان دادند که از نظر شاخص های رشد، شاهد با میانگین وزن 08/1 ± 15/22 گرم و میانگین افزایش وزن 21/1 ± 06/17 گرم دارای بیشترین میزان نرخ رشد بود و در مقایسه با سایر تیمارها اختلاف معنی دار داشت (05/0>P). تیمار 3 با میانگین وزن 56/0 ± 95/6 گرم و میانگین افزایش وزن 64/0 ± 12/2 گرم کمترین میزان نرخ رشد را از خود نشان دادند. درصد افزایش وزن بدن نیز نشان داد گروه شاهد با میانگین 62/38 ± 01/337 درصد بیشترین میزان را داشته و در مقایسه با سایر تیمارها اختلاف معنی دار داشت (05/0>P). تیمار 3 با میانگین 48/15 ± 60/44 درصد کمترین میزان درصد افزایش وزن را دارا بودند.تیمار 2 با میانگین 95 درصد بیشترین میزان بازماندگی را داشته و با تیمار 1 دارای اختلاف معنی دار بود (05/0>P). ولی نسبت به سایر تیمارها اختلاف معنی دار نداشت (05/0≤P). تیمار 1 با میانگین 55 درصد بازماندگی، کمترین میزان درصد بازماندگی را دارا بود. به طور کلی نتایج نشان داد استفاده از پوست سبز گردو در جیره می تواند سبب کاهش فاکتورهای رشد در ماهی اسکار شود. همچنین میزان 3/0 درصد پوست سبز گردو در جیره بیشترین تأثیر را در کاهش رشد ماهی داشت.
    کلید واژگان
    پوست سبز گردو
    رشد
    ماهی اسکار (Astronotus ocellatus)
    بیولوژی دریا
    شیلات

    شماره نشریه
    2
    تاریخ نشر
    2016-08-22
    1395-06-01
    ناشر
    دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال
    سازمان پدید آورنده
    گروه شیلات، دانشکده علوم و فنون دریایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال
    گروه شیلات، دانشکده علوم و فنون دریایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال
    مؤسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، تهران

    شاپا
    2008-2193
    ۲۵۸۸-۷۵۳X
    URI
    http://jmstr.iau-tnb.ac.ir/article_525482.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/236511

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب