• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • پژوهش های علوم و فنون دریایی
    • دوره 6, شماره 3
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • پژوهش های علوم و فنون دریایی
    • دوره 6, شماره 3
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    تغییرات شیمیایی عناصر و املاح معدنی جلبک قهوه ای Padina boergesenii در ساحل قشم

    (ندگان)پدیدآور
    صفاییان, شیلاگیویان راد, محمد هادیفرزادمنش, شیوا
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    387.3کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    در این تحقیق خاکستر، پروتئین، فیبر، چربی، کربوهیدرات و عناصر معدنی(Na ,Ca ,K ,Fe ,Mn ,Mg ,Zn ,Cu ,Co ,Se فسفر، ید) در گونه Padinaboergeseniiساحل جزیره قشم در خلیج فارسدر طی فصل­های زمستان 1389 و بهار 1390 مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که ارزش غذایی جلبک قهوه­ای Padina boergesenii در فصل بهار 37/114 کیلوکالری و در زمستان ­208/154 کیلوکالری بوده­است. نتایج آنالیز شیمیایی نمونه­های جلبک مزبور بیانگر این مطلب است که ­در بهار مقادیر پروتئین 015/0 ± 26/12 درصد، خاکستر 01/0± 28/13درصد، کربوهیدرات 634/5 ± 97/25درصد، چربی 036/0± 14/0درصد و فیبر 709/0 ± ­67/4 درصد وزن خشک بوده، این مقادیر در زمستان برای پروتئین 042/0 ± 63/12درصد، برای خاکستر 01/0 ± 14/11درصد،  برای کربوهیدرات 649/0 ­± 24/15درصد،  برای چربی032/0 ± 32/0درصد و برای فیبر 112/0 ± 8/3 درصد وزن خشک بود. اختلاف بین میانگین­ درصد پروتئین، چربی، خاکستر و کربوهیدرات این گونه در فصول بهار و زمستان معنی­دار است(05/0≥P) و اختلاف بین میانگین­های فیبر آن درفصول ذکر شده معنی­دار نمی­باشد (05/0≤P). آنالیز  ترکیب­های معدنی جلبک مزبور بیانگر این  مطلب  است که در  بهار مقادیر  آهن  85/19 ­± ­333/1160، کلسیم 799/29 ± 7554، سدیم 958/1646 ± 74/10874،  پتاسیم 679/692 ± 6/10594، منیزیم 015/11 ± 33/5569، سلنیوم 9 ± 572 میلی­گرم در کیلو گرم و این مقادیر در زمستان به ترتیب 59/224­± ­667/2265، 87/60 ± 93/7820، 426/1032 ± 8728، 992/602 ± 97/4612، 212/154 ­± 33/6805، 047/14 ± 526 میلی گرم در کیلو گرم می­باشد، بنابراین می­توان گفت پتاسیم، سدیم و سلنیوم، در فصل بهار مقادیر بالاتری نسبت به زمستان دارند، اختلاف بین میانگین­های پتاسیم، آهن، کلسیم، منیزیم و سلنیوم در جلبک مزبور  در دو فصل زمستان و بهار معنی­دار است (05/0≥P) و اختلاف بین میانگین­­های سدیم در دو فصل زمستان و بهار معنی دار نیست (05/0≤ P). لذا طبق نتایج بدست آمده مقادیر ترکیب­های شیمیایی و معدنی به ویژه درصد پروتئین و میزان سلنیوم، کلسیم و پتاسیم  احتمالأ بتوان از جلبک قهوه­ای Padina boergeseniiبه عنوان کاندیدای مکمل غذایی استفاده نمود.
    کلید واژگان
    ارزش غذایی
    ترکیب­های شیمیایی
    مواد معدنی
    جلبک قهوه­ای
    Padinaboergesenii
    آلودگی آب
    بیولوژی دریا
    شیلات
    شیمی دریا
    محیط زیست آبی

    شماره نشریه
    3
    تاریخ نشر
    2011-11-22
    1390-09-01
    ناشر
    دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال
    سازمان پدید آورنده
    گروه بیولوژی دریا، دانشکده علوم و فنون دریائی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال
    گروه شیمی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات تهران
    گروه بیولوژی دریا، دانشکده علوم و فنون دریائی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال

    شاپا
    2008-2193
    ۲۵۸۸-۷۵۳X
    URI
    http://jmstr.iau-tnb.ac.ir/article_522596.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/236444

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب