• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • فصلنامه علمی پژوهشی دنیای میکروب ها
    • دوره 1, شماره 1 (پیاپی 1)
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • فصلنامه علمی پژوهشی دنیای میکروب ها
    • دوره 1, شماره 1 (پیاپی 1)
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    جداسازی و شناسایی باکتری‌های مقاوم به جیوه از آب و رسوبات رودخانه کر

    (ندگان)پدیدآور
    کفیل زاده, فرشیدمیرزایی, نیماکارگر, مهدی
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    768.6کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    سابقه و هدف: جیوه یکی از سمی‌ترین فلزات سنگین می‌باشد. مقادیر اندک جیوه برای همه موجودات زنده سمی است. با این وجود برخی از باکتری‌ها با مکانیسم‌های خاص در برابر جیوه مقاوم هستند. هدف از این پژوهش جداسازی و شناسایی باکتری‌های مقاوم به جیوه و بررسی ارتباط بین میزان آلودگی محیط به جیوه و احتمال جداسازی باکتری‌های مقاوم است. مواد و روش‌ها: نمونه‌برداری از آب و رسوبات چهار ایستگاه در طول رودخانه کر و از تابستان 1385 تا بهار 1386 انجام گرفت. میزان جیوه در نمونه‌ها با روش بخار سرد و به‌وسیله دستگاه جذب اتمی اندازه‌گیری شد. تعداد باکتری‌ها در دو محیط کشت حاوی mg/l10 کلرید جیوه و بدون جیوه شمارش گردید. جداسازی باکتری‌های مقاوم از طریق غنی‌سازی اولیه و کشت مستقیم در محیط جامد حاوی mg/l10 کلرید جیوه صورت گرفت. باکتری‌ها به‌وسیله تست‌های متداول بیوشیمیایی شناسایی گردیدند. یافته‌ها: تعداد باکتری‌ها در محیط کشت بدون جیوه CFU/ml107×10 و بیشتر از محیط فلزدار بود. فراوانی باکتری‌های مقاوم به جیوه در ایستگاه پل‌خان 2/54 و در ایستگاه درودزن 3/4 درصد شناسایی شد. این ایستگاه‌ها از نظر میزان آلاینده جیوه به‌ترتیب آلوده‌ترین و پاک‌ترین ایستگاه‌ها بودند. باکتری‌های Entrobacter sp.، Klebsiella sp.، E. coli، Serratia marcescens و Pseudomonas sp. به عنوان باکتری‌های مقاوم به جیوه جداسازی و شناسایی گردید. نتیجه گیری: نتایج این پژوهش نشان داد که استفاده از روش غنی‌سازی اولیه در مقایسه با روش کشت مستقیم، موجب جداسازی بهتر باکتری‌های مقاوم می‌شود. علاوه بر این افزایش میزان جیوه در محیط، احتمال جداسازی باکتری‌های مقاوم به جیوه را افزایش می‌دهد.
    کلید واژگان
    باکتری‌های مقاوم به جیوه
    Serratia marcescens
    رودخانه کر
    باکتری شناسی
    میکروب شناسی محیطی

    شماره نشریه
    11
    تاریخ نشر
    2009-01-20
    1387-11-01
    ناشر
    دانشگاه آزاد اسلامی واحد جهرم
    Islamic Azad University, Jahrom Branch
    سازمان پدید آورنده
    گروه میکروبیولوژی دانشگاه آزاد اسلامی واحد جهرم
    گروه میکروبیولوژی دانشگاه آزاد اسلامی واحد جهرم
    گروه میکروبیولوژی دانشگاه آزاد اسلامی واحد جهرم

    شاپا
    2008-3068
    URI
    http://jmw.jia.ac.ir/article_631213.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/235284

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب