• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات انگلیسی
    • Journal of Nanostructures
    • Volume 8, Issue 2
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات انگلیسی
    • Journal of Nanostructures
    • Volume 8, Issue 2
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    The Effect of TiO2-Nanoparticle on the Activity and Stability of Trypsin in Aqueous Medium

    (ندگان)پدیدآور
    sadeghi kaji, sakinehSHAREGHI, BEHZADBolouki, AyehSalavati-Niasari, Masoud
    Thumbnail
    نوع مدرک
    Text
    Research Paper
    زبان مدرک
    English
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    Trypsin (E.C.3.4.21.4) is a serine protease commonly used in proteomics for digestion of proteins. In the present study, the effect of nano-TiO2 on the conformation and catalytic activity of trypsin were studied. The thermal denaturation of trypsin has been investigated in the presence and absence of nano-TiO2 over the temperature range (293-373 K) at pH 3.0 and 7.25, using temperature scanning spectroscopy. In presence of nani-TiO2, the ester lytic activity of trypsin is decreased. The result indicates that Nano-TiO2 is a non-competitive inhibitor for enzyme trypsin. With the addition of TiO2 to protein solution at pH 3.0, the maximum intensity of emission spectrum of trypsin is increased. But at pH 7.25, the maximum intensity of emission spectrum of trypsin is decreased. The result of fluorescence spectroscopy indicated that the structure of the Trp residue environments was altered. Increasing the concentration of nano-TiO2 decreases the stability of trypsin to thermal denaturation.
    کلید واژگان
    Inactivation
    Kinetic parameters
    Nano-TiO2
    Trypsin
    Trypsin inhibitors

    شماره نشریه
    2
    تاریخ نشر
    2018-04-01
    1397-01-12
    ناشر
    University of Kashan
    سازمان پدید آورنده
    Department of Biology, Faculty of Science, University of Shahrekord, Shahrekord, I. R. Iran.
    Department of Biology, Faculty of Science, University of Shahrekord, Shahrekord, I. R. Iran.
    Department of Biology, Faculty of Science, University of Shahrekord, Shahrekord, I. R. Iran.
    Institute of Nano Science and Nano Technology, University of Kashan, Kashan, Iran

    شاپا
    2251-7871
    2251-788X
    URI
    https://dx.doi.org/10.22052/JNS.2018.02.007
    https://jns.kashanu.ac.ir/article_46711.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/233448

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب