• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • کشاورزی (منتشر نمی شود)
    • دوره 9, شماره 1
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • کشاورزی (منتشر نمی شود)
    • دوره 9, شماره 1
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    بررسی ترکیب‌پذیری عمومی و خصوصی صفات در لاین های والدینی تولید برنج هیبرید

    (ندگان)پدیدآور
    اله قلی پور, مهرزادربیعی, بابکحسینی, مریمدرستی, حمیدمحمدی, محمد
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    176.4کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    برای برآورد ترکیب پذیری عمومی و خصوصی لاین‌های والدینی، تعداد پنج لاین بارور به عنوان لاین و ‏تعداد چهار لاین نر عقیم به عنوان تستر آزمایش ‌شدند. در سال 1384 هر یک از لاین‌ها با تسترها تلاقی داده ‏‏‌شده و در سال بعد تعداد 20 نسل 1‏F‏ حاصل همراه با نه والد و درمجموع 29 تیمار، درقالب طرح بلوک های ‏کامل تصادفی در دو تکرار ارزیابی شدند. در این بررسی صفاتی نظیر عملکرد دانه، اجزای عملکرد و ‏خصوصیات مربوط به کیفیت دانه اندازه‌گیری شدند. نتایج نشان داد که لاین شماره 2 (سپیدرود) از نظر صفت ‏عملکرد دانه با متوسط 3/8 تن در هکتار دارای ترکیب‌پذیری عمومی منفی و لاین شماره 5 (‏SA14R‏) با ‏متوسط 8/8 تن در هکتار دارای ترکیب‌پذیری عمومی مثبت می‌باشد. بررسی ترکیب‌پذیری خصوصی در 20 ‏تلاقی حاصل فقط چهار ترکیب ‏SA15A‏ × سپیدرود، ‏IR58025A‏ × ‏IR62030R، ‏IR79124A‏ × ‏SA13R‏ و ‏IR79124A‏ × ‏SA14R‏ دارای ترکیب‌پذیری خصوصی مثبت بودند. دو ترکیب ‏SA13R × IR79124A‏ و ‏SA14R × IR79124A‏ برای منظور نمودن در برنامه تولید بذر هیبرید در شرایط استان گیلان توصیه شد.‏
    کلید واژگان
    برنج هیبرید
    ترکیب پذیری عمومی و خصوصی
    عملکرد دانه
    لاین × تستر

    شماره نشریه
    1
    تاریخ نشر
    2007-03-21
    1386-01-01
    ناشر
    دانشگاه تهران
    سازمان پدید آورنده
    عصو هیات علمی موسسه تحقیقات برنج کشور، رشت
    استادیار، دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه گیلان، رشت
    عصو هیات علمی موسسه تحقیقات برنج کشور، رشت
    عصو هیات علمی موسسه تحقیقات برنج کشور، رشت
    کارشناس موسسه تحقیقات برنج کشور، رشت

    شاپا
    5524-1562
    URI
    https://joa.ut.ac.ir/article_27972.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/233219

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب