ارزیابی روشهای مختلف برداشت برنج در استان گیلان
(ندگان)پدیدآور
حسن جانی, حسینحسینی, مریمخادم الحسینی, نصرت الهعلیزاده, محمد رضانوع مدرک
Textزبان مدرک
فارسیچکیده
برنج یکی از مهمترین غلات پرمصرف ایران است و نقش مهمی در تأمین امنیت غذایی دارد. باتوجه به جمعیت کشور و برای جلوگیری از واردات برنج، کاهش ضایعات در مرحله برداشت ضروری است. چون برداشت به روش دستی موجب تأخیر در برداشت محصول و مصادف شدن با باران های آخر فصل و افزایش ضایعات برنج می شود. لذا به نظر می رسد با مکانیزه کردن برداشت برنج این عملیات تسریع شده و ضایعات کاهش یابد. چون انتخاب روش برداشت بستگی به عوامل مختلف منطقه دارد برای هر منطقه باید روشهای مختلف برداشت در شرایط یکسان مقایسه شوند. برای توصیه بهترین روش برداشت در استان گیلان، روشهای برداشت (دستی، دروگر و کمباین) به عنوان تیمارهای آزمایش و چهار شهر مختلف استان به عنوان بلوک درنظرگرفته شد. پارامترهای ظرفیت مزرعه ای مؤثر، درصد ضایعات کل، درصد ضایعات درو و جمع آوری محصول، تعداد کارگر موردنیاز و هزینه های برداشت تعیین شدند. نتایج نشان داد که تفاوت درصد ضایعات کل در بین تیمارها در سطح پنج درصد و سایر عوامل در سطح یک درصد معنی دار بود (01/0 
کلید واژگان
برداشت برنجدروگر
ضایعات
کمباین
هزینه ها
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2007-03-211386-01-01
ناشر
دانشگاه تهرانسازمان پدید آورنده
کارشناس ارشد، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشتپژوهشیار، مؤسسه تحقیقات برنج کشور، گیلان
استادیار، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شوشتر، خوزستان 
پژوهشیار، مؤسسه تحقیقات برنج کشور، گیلان 




