• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله علوم و فنون هسته ای
    • دوره 40, جلد 90
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله علوم و فنون هسته ای
    • دوره 40, جلد 90
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    ارزیابی تأثیر پرتو گاما بر خصوصیت‌های نانوایی گندم رقم‌های امید، روشن و طبسی با استفاده از شبکه‌ی عصبی مصنوعی

    (ندگان)پدیدآور
    راحمی, محمدرضایامچی, احدنواب پور, سعیدسلطان لو, حسنروپستورف, پیتر
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    567.7کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    مهم­ترین عامل کنترل­ کننده­ ی صفت کیفیت نانوایی گندم، ژنوم گیاه است که با ایجاد تنوع ژنتیکی از طریق جهش ­زاها در گیاه این صفت قابل ­بهبود و ارتقا است. در این پژوهش آزمایش ­های شیمیایی و فارینوگراف در ژن­مانه­ های جهش ­یافته­ ی 60-58-66-T، 10-1-64-O، 1RO-، 3RO- و 5RO- به ­ترتیب حاصل از پرتودهی رقم­ های گندم طبسی، امید و روشن مورد بررسی قرار گرفت. هم­چنین تابع انتقال اِس شکل برای برآورد ضریب­ ها از طریق مدل شبکه­ ی عصبی پیش­خور با روش آموزش الگوریتم لونبرگ- مارکوارت مورد استفاده قرار گرفت. در ژن­مانه­ ی 3RO- خصوصیت شیمیایی عدد زلنی، مقدار سختی دانه، گلوتن مرطوب و درصد پروتئین نسبت به شاهد افزایش معنی­دار داشت. هم­چنین در ژن­مانه­­ ی 10-1-64-O، صفت­ های درصد جذب آب و عدد والوریمتری افزایش معنی ­دار و صفت درجه­ی سست ­شدن خمیر بعد از 10 و 20 دقیقه کاهش معنی­ داری نسبت به شاهد داشت. خصوصیت ­های مقدار درصد پروتئین، حجم نان، عدد کیفی فارینوگراف و درجه­ی سست­ شدن خمیر بیش­ترین تأثیر را در مدل شبکه ­ی عصبی داشتند. نتیجه­ ها نشان­دهنده­ ی تأثیر مثبت پرتودهی بر بهبود خواص کیفی خمیر نان هستند.
    کلید واژگان
    گندم
    پرتو گاما
    جهش‌یافته
    شبکه‌ی عصبی مصنوعی

    شماره نشریه
    90
    تاریخ نشر
    2020-02-20
    1398-12-01
    ناشر
    پژوهشگاه علوم و فنون هسته‌ای
    Nuclear Science and Technology Research Institute
    سازمان پدید آورنده
    1. پژوهشکده‌ی کشاورزی هسته‌ای، پژوهشگاه علوم و فنون هسته‌ای، سازمان انرژی اتمی ایران، صندوق پستی: 498-31485، کرج ـ ایران
    2. گروه اصلاح نباتات و بیوتکنولوژی، دانشکده‌ی تولید گیاهی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، صندوق پستی: 15739-49138، گرگان ـ ایران
    2. گروه اصلاح نباتات و بیوتکنولوژی، دانشکده‌ی تولید گیاهی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، صندوق پستی: 15739-49138، گرگان ـ ایران
    2. گروه اصلاح نباتات و بیوتکنولوژی، دانشکده‌ی تولید گیاهی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، صندوق پستی: 15739-49138، گرگان ـ ایران
    3. گروه بیوشیمی و بیولوژی مولکولی، دانشگاه دانمارک جنوبی، صندوق پستی: 5230DK-، اودنس- دانمارک

    شاپا
    1735-1871
    2676-5861
    URI
    https://dx.doi.org/10.24200/nst.2020.1078
    https://jonsat.nstri.ir/article_1078.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/229989

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب