• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله علوم و فنون هسته ای
    • دوره 23, جلد 29
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله علوم و فنون هسته ای
    • دوره 23, جلد 29
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    بررسی آلودگیهای میکروبی گوشت قرمز و پرتودهی آن جهت کاهش بار میکروبی و از بین بردن عوامل بیماری‌زا در دماهای 18- و 4 درجه سانتی‌گراد

    (ندگان)پدیدآور
    معتمدی سده, فرحنازمجد, فرامرزفتح الهی, هادیاربابی, کوروشمحمدبیگی ابهری, ملوک
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    156.1کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    گوشت قرمز معمولاً آلوده به میکروبهای زمینه‌ای فراوان از منابع مختلف است. برای پیشگیری از شیوع بیماریهای حاصل از بیماری‌زاهای آلاینده گوشت و جلوگیری از فساد میکروبی این مادّه غذایی که خسارت‌های جبران ناپذیری به بهداشت و اقتصاد  جامعه وارد می‌کند، کاستن بار میکروبی تا زیر حد مجاز استاندارد به منظور افزایش مدّت نگهداری و از بین بردن بیماری‌زاهای میکروبی دارای اهمیّت بسیار است. در این کار پژوهشی از روش پرتودهی گاما برای کاستن بار میکروبی استفاده شده است، که طی آزمایشهای متعدّد و رسم منحنیهای “دُز- پایندگی"(1) در مورد انواع آلودگیهای متفاوت، دُز مطلوب برای کاستن آنها به ویژه از بین بردن آلودگی سالمونلا حدود 3 کیلوگری بدست آمد. با این دُز می‌توان گوشت پرتودهی شده را به مدّت 2 هفته بدون بروز هیچ‌گونه تغییرات ناشی از فساد یا رنگ و بو در دمای °C 4 نگهداری کرد. همچنین به منظور تجزیه و تحلیل بیوشیمیایی و تعیین میزان اسیدهای آمینه ضروری، نمونه‌های پرتودهی شده و شاهد مقایسه شدند؛ در این مورد تفاوت بارزی بین نمونه‌ها دیده نشد.
    کلید واژگان
    گوشت قرمز
    آلودگیهای میکروبی
    پرتو دهی گاما
    D10 Value
    مدّت نگهداری

    شماره نشریه
    29
    تاریخ نشر
    2003-11-22
    1382-09-01
    ناشر
    پژوهشگاه علوم و فنون هسته‌ای
    Nuclear Science and Technology Research Institute
    سازمان پدید آورنده
    مرکز تحقیقات کشاورزی و پزشکی هسته‌ای، سازمان انرژی اتمی‌ ایران، صندوق پستی: 4395- 31585، کرج - ایران
    مرکز تحقیقات کشاورزی و پزشکی هسته‌ای، سازمان انرژی اتمی‌ ایران، صندوق پستی: 4395- 31585، کرج - ایران
    مرکز تحقیقات کشاورزی و پزشکی هسته‌ای، سازمان انرژی اتمی‌ ایران، صندوق پستی: 4395- 31585، کرج - ایران
    مرکز تحقیقات کشاورزی و پزشکی هسته‌ای، سازمان انرژی اتمی‌ ایران، صندوق پستی: 4395- 31585، کرج - ایران
    مرکز تحقیقات کشاورزی و پزشکی هسته‌ای، سازمان انرژی اتمی‌ ایران، صندوق پستی: 4395- 31585، کرج - ایران

    شاپا
    1735-1871
    2676-5861
    URI
    https://jonsat.nstri.ir/article_772.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/229749

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب