بررسی آلودگیهای میکروبی گوشت قرمز و پرتودهی آن جهت کاهش بار میکروبی و از بین بردن عوامل بیماریزا در دماهای 18- و 4 درجه سانتیگراد
(ندگان)پدیدآور
معتمدی سده, فرحنازمجد, فرامرزفتح الهی, هادیاربابی, کوروشمحمدبیگی ابهری, ملوکنوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
گوشت قرمز معمولاً آلوده به میکروبهای زمینهای فراوان از منابع مختلف است. برای پیشگیری از شیوع بیماریهای حاصل از بیماریزاهای آلاینده گوشت و جلوگیری از فساد میکروبی این مادّه غذایی که خسارتهای جبران ناپذیری به بهداشت و اقتصاد  جامعه وارد میکند، کاستن بار میکروبی تا زیر حد مجاز استاندارد به منظور افزایش مدّت نگهداری و از بین بردن بیماریزاهای میکروبی دارای اهمیّت بسیار است. در این کار پژوهشی از روش پرتودهی گاما برای کاستن بار میکروبی استفاده شده است، که طی آزمایشهای متعدّد و رسم منحنیهای “دُز- پایندگی"(1) در مورد انواع آلودگیهای متفاوت، دُز مطلوب برای کاستن آنها به ویژه از بین بردن آلودگی سالمونلا حدود 3 کیلوگری بدست آمد. با این دُز میتوان گوشت پرتودهی شده را به مدّت 2 هفته بدون بروز هیچگونه تغییرات ناشی از فساد یا رنگ و بو در دمای °C 4 نگهداری کرد. همچنین به منظور تجزیه و تحلیل بیوشیمیایی و تعیین میزان اسیدهای آمینه ضروری، نمونههای پرتودهی شده و شاهد مقایسه شدند؛ در این مورد تفاوت بارزی بین نمونهها دیده نشد.
کلید واژگان
گوشت قرمزآلودگیهای میکروبی
پرتو دهی گاما
D10 Value
مدّت نگهداری
شماره نشریه
29تاریخ نشر
2003-11-221382-09-01
ناشر
پژوهشگاه علوم و فنون هستهایNuclear Science and Technology Research Institute
سازمان پدید آورنده
مرکز تحقیقات کشاورزی و پزشکی هستهای، سازمان انرژی اتمی ایران، صندوق پستی: 4395- 31585، کرج - ایرانمرکز تحقیقات کشاورزی و پزشکی هستهای، سازمان انرژی اتمی ایران، صندوق پستی: 4395- 31585، کرج - ایران
مرکز تحقیقات کشاورزی و پزشکی هستهای، سازمان انرژی اتمی ایران، صندوق پستی: 4395- 31585، کرج - ایران
مرکز تحقیقات کشاورزی و پزشکی هستهای، سازمان انرژی اتمی ایران، صندوق پستی: 4395- 31585، کرج - ایران
مرکز تحقیقات کشاورزی و پزشکی هستهای، سازمان انرژی اتمی ایران، صندوق پستی: 4395- 31585، کرج - ایران
شاپا
1735-18712676-5861




