نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorاسکندری تربقان, مسعودfa_IR
dc.contributor.authorاسکندری تربقان, مهرنوشfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-09T02:51:31Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-30T02:51:31Z
dc.date.available1399-07-09T02:51:31Zfa_IR
dc.date.available2020-09-30T02:51:31Z
dc.date.issued2019-08-23en_US
dc.date.issued1398-06-01fa_IR
dc.date.submitted2019-10-21en_US
dc.date.submitted1398-07-29fa_IR
dc.identifier.citationاسکندری تربقان, مسعود, اسکندری تربقان, مهرنوش. (1398). تاثیر جدایه‌های باکتریایی شورپسند بر عملکرد و اجزای عملکرد دو رقم کنجد حساس و مقاوم به شوری. گیاهان دانه روغنی, 1(1), 1-18.fa_IR
dc.identifier.urihttps://jop.areeo.ac.ir/article_120348.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/228579
dc.description.abstractباکتری‌های جدا شده از محیط‌های پرتنش به افزایش تحمل گیاهان به شوری کمک می‌نماید. در این پژوهش اثر باکتری‌های شورپسند جدا و خالص‌سازی شده از خاک‌های شور استان خراسان رضوی بر عملکرد دو رقم کنجد مقاوم (فردوس) و حساس به شوری (کلات)، در شرایط گلخانه بررسی شد. بیشترین وزن تر اندام هوایی با 0/72 ، 8/61 ، 5/57 ، 1/30 و 5/28 درصد افزایش به ترتیب در جدایه‌های H8، H6، H7، H5 و H13 مشاهده گردید. تلقیح جدایه‌ها باعث افزایش تعداد دانه در کپسول در تمامی آن‌ها گردید. بیشترین افزایش عملکرد دانه به ترتیب در جدایه‌های H8 (8/70 درصد) و H7 (3/56 درصد) از جنس ویرجی باسیلیوس، H6 (4/52 درصد) و H5 (7/ 41 درصد) از جنس باسیلیوس و H13 (5/25 درصد) نیز از جنس باسیلیوس با اختلاف معنی‌دار نسبت به شاهد (01/0P≤) مشاهده شد. بیشترین تعداد دانه در کپسول، وزن‌تر و خشک اندام هوایی و عملکرد دانه در ترکیب رقم مقاوم به شوری فردوس همراه با باکتری ویرجی باسیلیوس دوخنسیس و همچنین همین باکتری با رقم حساس به شوری کلات به دست آمد. نوع رقم، بیشتر بر صفات ظاهری و تلقیح جدایه‌ها بیشتر بر عملکرد کنجد تاثیر داشت. همچنین جدایه ویرجی باسیلیوس دوخنسیس از pH محیط رشدی مناسب‌تری برخوردار بود که شاید بتوان آن را دلیلی بر بالاتر بودن عملکرد گیاه کنجد در مجاورت با این جدایه دانست.fa_IR
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherمرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی گلستانfa_IR
dc.relation.ispartofگیاهان دانه روغنیfa_IR
dc.subjectبهبود‌دهنده رشدfa_IR
dc.subjectریز جانداران مقاوم به شوریfa_IR
dc.subjectرقم کنجد فردوسfa_IR
dc.subjectمحصولfa_IR
dc.subjectتنشfa_IR
dc.titleتاثیر جدایه‌های باکتریایی شورپسند بر عملکرد و اجزای عملکرد دو رقم کنجد حساس و مقاوم به شوریfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentعضو هیات علمی بخش تحقیقات علوم زراعی-باغی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان خراسان رضوی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، مشهد، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentمحقق بخش تحقیقات خاک و آب، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان خراسان رضوی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، مشهد، ایرانfa_IR
dc.citation.volume1
dc.citation.issue1
dc.citation.spage1
dc.citation.epage18


فایل‌های این مورد

فایل‌هااندازهقالبمشاهده

فایلی با این مورد مرتبط نشده است.

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد