• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله پژوهش‌های تولید گیاهی
    • دوره 22, شماره 2
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله پژوهش‌های تولید گیاهی
    • دوره 22, شماره 2
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    بررسی اثر زمان پاشش اسید سالیسیلیک بر برخی از رنگدانه‌ها و خصوصیات مورفولوژیک میوه گوجه‌فرنگی

    (ندگان)پدیدآور
    حافظ نیا, مریممشایخی, کامبیزقادری فر, فرشید
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    652.2کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    گوجه­فرنگی به دلیل نقش مهمی که در تامین ویتامین­ها و مواد معدنی در تغذیه انسان دارد، از پتانسیل بالایی در صادرات برخوردار است. همچنین یکی از سبزی­های مهمی است که به علت داشتن انواع ویتامین­ها، کاروتن، اسیدهای مفید، قند و املاح معدنی نقش مهمی را در سلامت انسان ایفا می‌کند. با توجه به این­که گوجه­فرنگی یکی از مهمترین محصولاتی است که روز به روز مصرف آن رو به افزایش است، بنابراین جهت تولید محصول بیشتر در واحد سطح و افزایش کیفیت خصوصیات میوه­ی آن، از قبیل میزان سفتی، افزایش ماندگاری و افزایش رنگیزه­هایی که در بهبود کیفیت رنگ و گوشت میوه موثرند، انجام تحقیقات وسیع از اهمیت زیادی برخوردار است. بدین منظور آزمایشی روی بوته­های گوجه­فرنگی رقم سوپرا در مجتمع کشت و صنعت دلند، واقع در منطقه دلند استان گلستان در قالب طرح بلوک کامل تصادفی با 4 تکرار و 4 تیمار انجام شد. محلول­پاشی سالیسیلیک اسید با غلظت 4-10مولار در زمان­های مختلف شامل: (از زمان کاشت نشاء تا زمان برداشت محصول، از زمان کاشت نشاء تا شروع گلدهی، از زمان گلدهی تا زمان میوه­دهی و محلول­پاشی با آب به عنوان شاهد) بیست روز پس از استقرار گیاه به فواصل 15 روز انجام شد، ­به­طوری که از زمان شروع محلول­پاشی تا رسیدن کامل میوه جمعاً 7 بار محلول­پاشی شدند. فاکتورهای اندازه­گیری شده شامل خصوصیات مورفولوژیکی مانند: تعداد برگ تا اولین خوشه، تعداد گل و ارتفاع بوته و خصوصیات اجزاء عملکرد شامل تعداد میوه، صفات بیوشیمیایی از قبیل کلروفیل a، b، کلروفیل کل، کارتنوئید، آنتوسیانین برگ، آنتوسیانین میوه، PH و اسیدیته قابل تیتراسیون بود. سطح برگ بوته­های مورد نظر توسط دستگاه سطح برگ سنج انداز­ه­گیری شد. تعیین مقدار آنتوسیانین­ برطبق روش وانگر(1979) صورت گرفت. برای اندازه­گیری کلروفیل a، b و کلروفیل کل و همچنین کارتنوئید در برگ گوجه­فرنگی از روش آرنون (1995) استفاده شد. کاربرد سالیسیلیک اسید از زمان کاشت نشاء تا زمان برداشت محصول به طور معنی­داری باعث افزایش میزان سطح برگ در این گیاه شد.  همچنین استفاده از این هورمون از زمان کاشت نشاء تا زمان برداشت محصول باعث افزایش تعداد برگ تا اولین خوشه، تعداد گل در هر خوشه و تعداد میوه در هر خوشه شد و همچنین به طور معنی­داری ارتفاع بوته گوجه­فرنگی را کاهش داد. با توجه به نتایج این تحقیق به­ طور کلی استفاده از سالیسیلیک اسید با غلظت 4-10 مولار در تیمار محلول­پاشی از زمان کاشت نشاء تا زمان برداشت محصول میزان رنگدانه­ها و کلروفیل کل افزایش یافته که ناشی از افزایش فتوسنتز در این گیاه است.
    کلید واژگان
    گوجه‌فرنگی
    اسیدسالیسیلیک
    ارتفاع بوته
    کلروفیل
    آنتوسیانین

    شماره نشریه
    2
    تاریخ نشر
    2015-06-22
    1394-04-01
    ناشر
    دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
    Gorgan University Of Agricultural Sciences and

    شاپا
    2322-2050
    2322-2778
    URI
    http://jopp.gau.ac.ir/article_2545.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/227801

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب