• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات انگلیسی
    • Journal of Ornamental Plants
    • Volume 3, Issue 4
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات انگلیسی
    • Journal of Ornamental Plants
    • Volume 3, Issue 4
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    Effect of Antibiotics and Essential Oils on Postharvest Life and Quality Characteristics of Chrysanthemum Cut Flower

    (ندگان)پدیدآور
    Hashemabadi, DavoodZarchini, MohammadHajivand, ShokrollahZarchini, Somayyeh
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    259.1کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    زبان مدرک
    English
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    Chrysanthemum cut flower is not sensitive to ethylene and its vase life depends on vascular blockage. In order to evaluating of effect of antibiotics and essential oils on the vase life and quality characteristics of chrysanthemum cut flower an experiment carried out based on a RCD with 10 treatments: Artemisia at 3 levels (10, 30 and 50 %), amoxicillin at 3 levels (100, 200 and 300 mg l-1), Rifampin at 3 levels (100, 200 and 300 mg l-1) and the control plants in 3 replications. Analysis of variance showed that effect of treatments on measured traits was significant at p£0.05 or p£0.01. Mean comparisons also revealed that 30% of Artemisia oil, 200 mg l-1 amoxicillin and 200 mg l-1 rifampin caused the longest vase life, the highest preservative solution uptake. petal's soluble protein contents, leaf chlorophyll and maximum fresh weight.
    کلید واژگان
    Chrysanthemum
    Artemisia Essential Oil
    antibiotic
    Vase life
    Preservative Solution Uptake
    Petals Soluble Protein Content

    شماره نشریه
    4
    تاریخ نشر
    2013-11-22
    1392-09-01
    ناشر
    Islamic Azad University
    سازمان پدید آورنده
    Department of Horticultural Science, Rasht Branch, Islamic Azad University, Rasht, Iran
    Young Researchers and Elites Club, Rasht Branch, Islamic Azad University, Rasht, Iran
    Faculty of Agriculture and Natural Resources Research Center of Qazvin, Iran
    Young Researchers and Elites Club, Tafresh Branch, Islamic Azad University, Tafresh, Iran

    شاپا
    2251-6433
    2251-6441
    URI
    http://jornamental.iaurasht.ac.ir/article_513386.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/226649

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب