بررسی خصوصیات کیفی، پراکسیداسیون چربیها و ترکیب اسیدهای چرب در طول دوره نگهداری در تخم مرغ های غنی شده با سلنیوم و ویتامین E
(ندگان)پدیدآور
محیطی اصلی, مازیارشریعتمداری, فریدلطف الهیان, هوشنگنوع مدرک
Textزبان مدرک
فارسیچکیده
به منظور بررسی امکان غنی سازی تخم مرغ با ویتامین E، سلنیوم آلی و غیرآلی و نیز پایداری چربی های تخم مرغ طی دوره نگهداری آزمایشی با استفاده از 72 قطعه مرغ تخم گذار به مدت 7 هفته انجام شد. آزمایش با استفاده از 6 تیمار و 3 تکرار و 4 قطعه مرغ در هر تکرار انجام گرفت. تیمارهای آزمایشی شامل تیمار شاهد، جیره پایه به اضافه 4/0 میلی گرم در کیلوگرم سلنیوم غیرآلی یا آلی، 200 میلی گرم در کیلوگرم ویتامین E و ترکیبات اینها بودند. تخم مرغ های جمع آوری شده به مدت 14 روز در شرایط مختلف (یخچال، محیط و گرم خانه) نگهداری شدند و پس از آن خصوصیات کیفی، وزن محتویات داخلی (شامل زرده و سفیده)، غلظت مالون دی آلدئید در زرده به عنوان شاخصی برای پراکسیداسیون چربی های زرده و هم چنین ترکیب اسیدهای چرب زرده تخم مرغ اندازه گیری شدند. عملکرد مرغ و وزن تخم مرغ تحت تأثیر ویتامین E و منابع سلنیومی اضافه شده به جیره قرار نگرفت. نگهداری تخم مرغها موجب کاهش خصوصیات کیفی و تغییر ترکیب اسیدهای چرب و افزایش پراکسیداسیون چربیها شد. میزان MDA و تغییر در ترکیب اسیدهای چرب طی دوره نگه داری در تخم مرغ های غنی شده با سلنیوم و ویتامین E نسبت به تخم مرغ های شاهد کمتر بود. نتایج نشان میدهند که افزودن سلنیوم و ویتامین E به جیره مرغ های تخم گذار نه تنها موجب غنی سازی تخم مرغ از این ترکیبات می شوند و ارزش تغذیهای آنها را افزایش میدهند بلکه اثرات آنها در افزایش سیستم آنتی اکسیدانی تخم مرغ نیز مشهود بوده و آن را در برابر صدمات اکسیداتیو در طول زمان نگهداری محافظت می کنند.
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2009-03-211388-01-01
ناشر
موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازیAgricultural Research,Education and Extension Organization
سازمان پدید آورنده
دانش آموخته کارشناسی ارشد تغذیه دامدانشیار گروه پرورش و مدیریت تولید طیور دانشکده کشاورزی دانشگاهتربیت مدرس
عضو هیأت علمی مؤسسه تحقیقات علوم دامی کشور
شاپا
2423-54072423-5415




