اثر بتاگلوکان مخمر بر میزان آلبومین، گلوبولین، اوره و پروتئین تام پلاسمای جوجههای گوشتی
(ندگان)پدیدآور
کارگری رضاپور, علیقبادی, سمیهذاکری, افشیننوع مدرک
Textعلمی پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
بتاگلوکانهای حاصل از دیواره سلولی مخمر به عنوان جایگزینهایی برای آنتیبیوتیکها میباشند زیرا، نشان داده شده که آنها عملکرد رشد را بهبود میدهند و سیستم ایمنی پرندگان نابالغ را تحریک میکنند. در این مطالعه تأثیر سطوح مختلف بتاگلوکان مخمر بر برخی فراسنجههای خونی جوجههای گوشتی ارزیابی شد. 144 قطعه جوجه یکروزه نژاد رأس 308 شامل 72 قطعه جوجه نر و 72 قطعه جوجه ماده در پنهای جداگانه تحت شرایط کاملاً یکسان از نظر محیط پرورشی و تغذیهای در قالب آزمایش فاکتوریل بر پایه طرح کاملا تصادفی (فاکتور نخست: سطوح بتاگلوکان شامل صفر، 04/0 و 08/0 درصد جیره غذایی پایه و فاکتور دوم: جنس: نر و ماده) با سه تکرار تقسیمبندی و اجرا گردید. در روز 34 از هر تکرار دو نمونه خون اخذ گردید و سطح پلاسمایی آلبومین، گلوبولین، پروتئین تام و اوره اندازهگیری شد. آنالیز آماری نتایج بدست آمده نشان داد که فاکتور بتاگلوکان مخمر اثر معنیداری بر آلبومین، گلوبولین، اوره و پروتئین تام پلاسمای خون نداشت. ولی اثر جنس بر آلبومین و پروتئین تام پلاسما معنیدار بود (05/0>p)، به طوریکه میزان آلبومین و پروتئین تام پلاسمای جوجههای ماده به صورت معنیداری بیشتر از جوجههای نر بود. اثر متقابل دو فاکتور نیز معنیدار نبود. بنابراین، در مجموع میتوان چنین نتیجهگیری کرد که بتاگلوکان مخمر در سطوح یاد شده فاقد اثر معنیدار بر فراسنجههای مورد مطالعه است.
کلید واژگان
آلبومیناوره
بتاگلوکان مخمر
جوجه گوشتی
گلوبولین
شماره نشریه
226تاریخ نشر
2013-08-231392-06-01
ناشر
دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریزسازمان پدید آورنده
دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تبریز، دانشکده کشاورزی، استادیار گروه علوم دامی، تبریز، ایران.دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تبریز، دانشکده کشاورزی، دانشآموخته کارشناسی ارشد علوم دامی، تبریز، ایران.
دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تبریز، دانشکده کشاورزی، استادیار گروه علوم دامی، تبریز، ایران.
شاپا
2322-47462476-6984




