| dc.contributor.author | صدقی, محمد | fa_IR |
| dc.contributor.author | گلیان, ابولقاسم | fa_IR |
| dc.contributor.author | سلیمانی, پریسا | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-07-09T02:36:49Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-09-30T02:36:49Z | |
| dc.date.available | 1399-07-09T02:36:49Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-09-30T02:36:49Z | |
| dc.date.issued | 2010-11-22 | en_US |
| dc.date.issued | 1389-09-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2010-07-23 | en_US |
| dc.date.submitted | 1389-05-01 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | صدقی, محمد, گلیان, ابولقاسم, سلیمانی, پریسا. (1389). تأثیر استفاده از عصاره شیرینبیان (Glycyrrhiza glabra) بر سطح ایمنی، پارامترهای بیوشیمیایی و عملکرد مرغهای تخمگذار. آسیبشناسی درمانگاهی دامپزشکی, 4(315), 933-941. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2322-4746 | |
| dc.identifier.issn | 2476-6984 | |
| dc.identifier.uri | http://jvcp.iaut.ac.ir/article_518253.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/223394 | |
| dc.description.abstract | این آزمایش به منظور بررسی سطوح مختلف عصاره شیرینبیان بر تولید تخممرغ، وزن تخممرغ، وزن مخصوص، ضریب تبدیل غذایی، کیفیت پوسته و فاکتورهای خونی مرغهای تخمگذار انجام شد. 128 قطعه مرغ تخمگذار در سن 58 هفتگی به مدت 12 هفته با چهار جیره حاوی سطوح 0، 2، 4 و 6 گرم بر کیلوگرم عصاره شیرینبیان تغذیه شدند. آزمایش در غالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با 4 تکرار و 8 قطعه مرغ در هر تکرار انجام شد. درصد تولید <br /> تخممرغ مرغهایی که با جیره حاوی 4 گرم بر کیلوگرم عصاره شیرینبیان تغذیه شدند، در مقایسه با گروه کنترل، بیشتر (06/0><em>p</em>) و پوسته تخم مرغ آنها نسبت به مرغهای تغذیه شده با 6 گرم بر کیلوگرم عصاره شیرینبیان ضخیمتر بود (05/0><em>p</em>). درصد چربی حفره بطنی و کلسترول سرم پرندگان تغذیه شده با جیره حاوی 6 گرم بر کیلوگرم عصاره شیرینبیان در مقاسیه با جیره کنترل، به طور معنیداری کاهش یافت (05/0><em>p</em>). افزودن 2، 4 و 6 گرم عصاره شیرینبیان در کیلوگرم جیره، باعث افزایش تیتر SRBC کل و IgG شد.مصرف خوراک، ضریب تبدیل خوراک، وزن تخممرغ، وزن پوسته خشک، وزن مخصوص، درصد آلبومن و زرده و وزن اندامهای داخلی مرغهای تغذیه شده با تیمارهای مختلف تفاوت معنیداری نداشت. این مطالعه نشان داد که تغذیه مرغها با جیره حاوی 4 گرم بر کیلوگرم عصاره شیرینبیان باعث افزایش تولید تخممرغ و کیفیت پوسته میشود. مصرف جیره حاوی 6 گرم بر کیلوگرم عصاره شیرینبیان، احتمالا چربی حفره بطنی را کاهش میدهد. | fa_IR |
| dc.format.extent | 621 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | آسیبشناسی درمانگاهی دامپزشکی | fa_IR |
| dc.subject | عصاره شیرین بیان | fa_IR |
| dc.subject | مرغ های تخم گذار | fa_IR |
| dc.subject | تولید تخم مرغ | fa_IR |
| dc.title | تأثیر استفاده از عصاره شیرینبیان (Glycyrrhiza glabra) بر سطح ایمنی، پارامترهای بیوشیمیایی و عملکرد مرغهای تخمگذار | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | علمی پژوهشی | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشجوی دکتری تغذیه طیور دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | استاد گروه علوم دامی دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشجوی کارشناسی ارشد تغذیه طیور دانشگاه فردوسی مشهد، ایران | fa_IR |
| dc.citation.volume | 4 | |
| dc.citation.issue | 315 | |
| dc.citation.spage | 933 | |
| dc.citation.epage | 941 | |