تأثیر استفاده از عصاره شیرینبیان (Glycyrrhiza glabra) بر سطح ایمنی، پارامترهای بیوشیمیایی و عملکرد مرغهای تخمگذار
(ندگان)پدیدآور
صدقی, محمدگلیان, ابولقاسمسلیمانی, پریسانوع مدرک
Textعلمی پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
این آزمایش به منظور بررسی سطوح مختلف عصاره شیرینبیان بر تولید تخممرغ، وزن تخممرغ، وزن مخصوص، ضریب تبدیل غذایی، کیفیت پوسته و فاکتورهای خونی مرغهای تخمگذار انجام شد. 128 قطعه مرغ تخمگذار در سن 58 هفتگی به مدت 12 هفته با چهار جیره حاوی سطوح 0، 2، 4 و 6 گرم بر کیلوگرم عصاره شیرینبیان تغذیه شدند. آزمایش در غالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با 4 تکرار و 8 قطعه مرغ در هر تکرار انجام شد. درصد تولید تخممرغ مرغهایی که با جیره حاوی 4 گرم بر کیلوگرم عصاره شیرینبیان تغذیه شدند، در مقایسه با گروه کنترل، بیشتر (06/0>p) و پوسته تخم مرغ آنها نسبت به مرغهای تغذیه شده با 6 گرم بر کیلوگرم عصاره شیرینبیان ضخیمتر بود (05/0>p). درصد چربی حفره بطنی و کلسترول سرم پرندگان تغذیه شده با جیره حاوی 6 گرم بر کیلوگرم عصاره شیرینبیان در مقاسیه با جیره کنترل، به طور معنیداری کاهش یافت (05/0>p). افزودن 2، 4 و 6 گرم عصاره شیرینبیان در کیلوگرم جیره، باعث افزایش تیتر SRBC کل و IgG شد.مصرف خوراک، ضریب تبدیل خوراک، وزن تخممرغ، وزن پوسته خشک، وزن مخصوص، درصد آلبومن و زرده و وزن اندامهای داخلی مرغهای تغذیه شده با تیمارهای مختلف تفاوت معنیداری نداشت. این مطالعه نشان داد که تغذیه مرغها با جیره حاوی 4 گرم بر کیلوگرم عصاره شیرینبیان باعث افزایش تولید تخممرغ و کیفیت پوسته میشود. مصرف جیره حاوی 6 گرم بر کیلوگرم عصاره شیرینبیان، احتمالا چربی حفره بطنی را کاهش میدهد.
کلید واژگان
عصاره شیرین بیانمرغ های تخم گذار
تولید تخم مرغ
شماره نشریه
315تاریخ نشر
2010-11-221389-09-01
ناشر
دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریزسازمان پدید آورنده
دانشجوی دکتری تغذیه طیور دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایراناستاد گروه علوم دامی دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران
دانشجوی کارشناسی ارشد تغذیه طیور دانشگاه فردوسی مشهد، ایران
شاپا
2322-47462476-6984




