• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • آسیب‌شناسی درمانگاهی دامپزشکی
    • دوره 4, 3 (15) پاییز
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • آسیب‌شناسی درمانگاهی دامپزشکی
    • دوره 4, 3 (15) پاییز
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    تأثیر استفاده از عصاره‌ شیرین‌بیان (Glycyrrhiza glabra) بر سطح ایمنی، پارامترهای بیوشیمیایی و عملکرد مرغ‌های تخم‌گذار

    (ندگان)پدیدآور
    صدقی, محمدگلیان, ابولقاسمسلیمانی, پریسا
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    621.8کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    علمی پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    این آزمایش به منظور بررسی سطوح مختلف عصاره­ شیرین­بیان بر تولید تخم­مرغ، وزن تخم­مرغ، وزن مخصوص، ضریب تبدیل غذایی، کیفیت پوسته و فاکتورهای خونی مرغ­های تخم­گذار انجام شد. 128 قطعه مرغ تخم­گذار در سن 58 هفتگی به مدت 12 هفته با چهار جیره­ حاوی سطوح 0، 2، 4 و 6 گرم بر کیلوگرم عصاره­ شیرین­بیان تغذیه شدند. آزمایش در غالب طرح بلوک­های کامل تصادفی با 4 تکرار و 8 قطعه مرغ در هر تکرار انجام شد. درصد تولید تخم­مرغ مرغ­هایی که با جیره­ حاوی 4 گرم بر کیلوگرم عصاره­ شیرین­بیان تغذیه شدند، در مقایسه با گروه کنترل، بیشتر (06/0>p) و پوسته­ تخم مرغ آنها نسبت به مرغ­های تغذیه شده با 6 گرم بر کیلوگرم عصاره­ شیرین­بیان ضخیم­تر بود (05/0>p). درصد چربی حفره بطنی و کلسترول سرم پرندگان تغذیه شده با جیره­ حاوی 6 گرم بر کیلوگرم عصاره­ شیرین­بیان در مقاسیه با جیره­ کنترل، به طور معنی­داری کاهش یافت (05/0>p). افزودن 2، 4 و 6 گرم عصاره شیرین­بیان در کیلوگرم جیره، باعث افزایش تیتر SRBC کل و IgG شد.مصرف خوراک، ضریب تبدیل خوراک، وزن تخم­مرغ، وزن پوسته خشک، وزن مخصوص، درصد آلبومن و زرده­ و وزن اندام­های داخلی مرغ­های تغذیه شده با تیمارهای مختلف تفاوت معنی­داری نداشت. این مطالعه نشان داد که تغذیه مرغ­ها با جیره­ حاوی 4 گرم بر کیلوگرم عصاره­ شیرین­بیان باعث افزایش تولید تخم­مرغ و کیفیت پوسته می­شود. مصرف جیره حاوی 6 گرم بر کیلو­گرم عصاره­ شیرین­بیان، احتمالا چربی حفره­ بطنی را کاهش می­دهد.
    کلید واژگان
    عصاره شیرین بیان
    مرغ های تخم گذار
    تولید تخم مرغ

    شماره نشریه
    315
    تاریخ نشر
    2010-11-22
    1389-09-01
    ناشر
    دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز
    سازمان پدید آورنده
    دانشجوی دکتری تغذیه طیور دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران
    استاد گروه علوم دامی دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران
    دانشجوی کارشناسی ارشد تغذیه طیور دانشگاه فردوسی مشهد، ایران

    شاپا
    2322-4746
    2476-6984
    URI
    http://jvcp.iaut.ac.ir/article_518253.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/223394

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب