بررسی کیفیت بهداشتی آبهای معدنی طبیعی به فروش رسیده در سطح شهر تبریز در سال 1387
(ندگان)پدیدآور
خندقی, جلیلصحت خواه, محمدرضانوع مدرک
Textعلمی پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
با افزایش رو به رشد تولید و مصرف آبهای معدنی بطری شده در کشورمان در دهه اخیر توجه به کیفیت میکروبی این محصولات بسیار حائز اهمیت میباشد. هدف از مطالعه حاضر آزمایش تعدادی از آبهای معدنی طبیعی بطری شده که در سطح شهر تبریز به فروش میرسند، میباشد. در این بررسی تعداد 150 نمونه از این محصولات از نظر تعداد کل میکروارگانیسمهای هوازی، کلیفرمها، کلیفرمهایمدفوعی، اشرشیاکولای، استرپتوکوکهایمدفوعی، کلستریدیوم پرفرینجنس و سودوموناس آئروجینوزا مورد ارزیابی قرارگرفتند. تعداد کل میکروبهای هوازی، سودوموناسوکلستریدیوم با روش فیلتراسیون غشایی و کلیفرمهاواسترپتوکوکهایمدفوعی با روش بیشترین تعداد احتمالی (MPN) مورد آزمایش قرار گرفتند.نتایج حاکی از این بود که در 3/25 درصد از نمونهها هیچگونه رشدی در پلیت حاوی محیط پلیت کانت آگار وجود نداشت و در 2 درصد از نمونهها تعداد کل میکروارگانیسمهای هوازی در سطح بالایی (بیشتر از 20 باکتری در هر میلیلیتر) قرار داشت. همچنین از مجموع 6/72 درصد از نمونههایی که از نظر تعداد کل میکروبهای هوازی قابل قبول بودهاند، به ترتیب 75/2، 83/1، 75/2 و 91/0 درصد با کلیفرمها، استرپتوکوکهای مدفوعی، سودوموناس وکلستریدیوم آلوده بودند.
کلید واژگان
آب معدنی طبیعیتعداد کل میکروارگانیسمهای هوازی
کلیفرم
فیلتراسیون غشایی
بیشترین تعداد احتمالی
شماره نشریه
210تاریخ نشر
2009-08-231388-06-01
ناشر
دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریزسازمان پدید آورنده
گروه بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد سراب، سراب، ایرانآزمایشگاه مواد غذایی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی، تبریز، تبریز، ایران
شاپا
2322-47462476-6984




