• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • آسیب‌شناسی درمانگاهی دامپزشکی
    • دوره 3, 2 (10) تابستان
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • آسیب‌شناسی درمانگاهی دامپزشکی
    • دوره 3, 2 (10) تابستان
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    بررسی کیفیت بهداشتی آب‌های معدنی طبیعی به فروش رسیده در سطح شهر تبریز در سال 1387

    (ندگان)پدیدآور
    خندقی, جلیلصحت خواه, محمدرضا
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    465.6کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    علمی پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    با افزایش رو به رشد تولید و مصرف آب­های معدنی بطری شده در کشورمان در دهه اخیر توجه به کیفیت میکروبی این محصولات بسیار حائز اهمیت می­باشد. هدف از مطالعه حاضر آزمایش تعدادی از آب­های معدنی طبیعی بطری شده که در سطح شهر تبریز به فروش می­رسند، می­باشد. در این بررسی تعداد 150 نمونه از این محصولات از نظر تعداد کل میکروارگانیسم­­های هوازی، کلیفرم­ها، کلیفرم­هایمدفوعی، اشرشیاکولای، استرپتوکوک­هایمدفوعی، کلستریدیوم پرفرینجنس و سودوموناس آئروجینوزا مورد ارزیابی قرارگرفتند. تعداد کل میکروب­های هوازی، سودوموناسوکلستریدیوم با روش فیلتراسیون غشایی و کلیفرم­هاواسترپتوکوک­هایمدفوعی با روش بیشترین تعداد احتمالی (MPN) مورد آزمایش قرار گرفتند.نتایج حاکی از این بود که در 3/25 درصد از نمونه­ها هیچ­گونه رشدی در پلیت حاوی محیط پلیت کانت آگار وجود نداشت و در 2 درصد از نمونه­ها تعداد کل میکروارگانیسم­های هوازی در سطح بالایی (بیشتر از 20 باکتری در هر میلی­لیتر) قرار داشت. همچنین از مجموع 6/72 درصد از نمونه­هایی که از نظر تعداد کل میکروب­های هوازی قابل قبول بوده­اند، به ترتیب 75/2، 83/1، 75/2 و 91/0 درصد با کلیفرم­ها، استرپتوکوک­های مدفوعی، سودوموناس وکلستریدیوم آلوده بودند.
    کلید واژگان
    آب معدنی طبیعی
    تعداد کل میکروارگانیسم‌های هوازی
    کلیفرم
    فیلتراسیون غشایی
    بیشترین تعداد احتمالی

    شماره نشریه
    210
    تاریخ نشر
    2009-08-23
    1388-06-01
    ناشر
    دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز
    سازمان پدید آورنده
    گروه بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد سراب، سراب، ایران
    آزمایشگاه مواد غذایی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی، تبریز، تبریز، ایران

    شاپا
    2322-4746
    2476-6984
    URI
    http://jvcp.iaut.ac.ir/article_518685.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/223332

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب