• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • آسیب‌شناسی درمانگاهی دامپزشکی
    • دوره 11, 4 (44) زمستان
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • آسیب‌شناسی درمانگاهی دامپزشکی
    • دوره 11, 4 (44) زمستان
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    بررسی اثر عصاره روغنی تخم خرفه (Portulaca oleracea) بر شاخص‌های مقاومت انسولینی در موش سوری

    (ندگان)پدیدآور
    کارگری رضاپور, علیوطن دوست, رعنا
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    662.8کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    علمی پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    استفاده از داروهای با منشأ طبیعی برای درمان دیابت مورد توجه قرار گرفته ­است. خرفه با نام علمی Portulaca oleracea از جمله گیاهان دارویی مهم بومی ایران است. هدف از مطالعه حاضر، بررسی اثر عصاره­ روغنی تخم خرفه بر شاخص­های مقاومت انسولینی در موش سوری می­باشد.در این مطالعه 30 سر موش سوری به 5 گروه 6 تایی تقسیم­بندی شدند: 1- تیمار شاهد منفی (غیردیابتی)، 2- تیمار شاهد مثبت (دیابتی)، 3- تیمار شاهد عصاره­­­­­­­­­­­­­ خرفه غیردیابتی، 4- تیمار دیابتی با عصاره­ تخم خرفه (دوز mg/kg150) و 5- تیمار دیابتی با عصاره­ تخم خرفه (دوز mg/kg 300). تجویز عصاره خرفه از ابتدای آزمایش به­مدت یک ماه در گروه­های مربوطه (3 تا 5) انجام شد و پس از این مدت، القای دیابت با تزریق استرپتوزوتوسین به گروه­های 2، 4 و 5 صورت گرفت و پس از 2 ماه، از موش­ها خون­گیری شده و شاخص­های مورد نظر اندازه­گیری شد و مورد تحلیل آماری قرار گرفت. کل دوره آزمایش سه ماه بود.عصاره­ روغنی تخم خرفه تاثیر کاهنده­ معنی­داری بر گلوکز سرم خون در گروه­های دیابتی نسبت به شاهد دیابتی مثبت داشت (05/0p). همچنین، غظت انسولین سرمی به­صورت معنی­داری در گروه­های 3، 4 و 5 که عصاره خرفه دریافت کرده بودند، افزایش یافت (05/0p)، ولی در پروفایل­ لیپیدی و شاخص­های HOMA-IR، QUICKI و اندیس آتروژنیک تغییرات معنی­داری دیده نشد. نتایج مطالعه نشان داد عصاره تخم خرفه موجب کاهش گلوکز سرمی در موش­های دیابتی شده و دارای اثر انسولینوگوگ می­باشد.
    کلید واژگان
    تخم خرفه
    دیابت
    عصاره گیاهی
    موش سوری

    شماره نشریه
    444
    تاریخ نشر
    2018-01-21
    1396-11-01
    ناشر
    دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز
    سازمان پدید آورنده
    استادیار کلینیکال پاتولوژی دامپزشکی، گروه علوم دامی، واحد تبریز، دانشگاه آزاد اسلامی، تبریز، ایران.
    دانش‌آموخته کارشناسی ارشد زیست شناسی–بیوشیمی، گروه زیست شناسی، واحد اهر، دانشگاه آزاد اسلامی، اهر، ایران.

    شاپا
    2322-4746
    2476-6984
    URI
    http://jvcp.iaut.ac.ir/article_538140.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/223289

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب