اثرات استفاده از گیاهان پونه و آویشن شیرازی بر خصوصیات رشد و صفات لاشه و بار میکروبی روده در جوجههای گوشتی
(ندگان)پدیدآور
گودرزی, مسعودچوبکار, نسرینمحمدی, فروغنوع مدرک
Textعلمی پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
اخیراً استفاده از گیاهان داروئی بهعنوان محرک رشد، اشتهاآور، افزایشدهنده سطح ایمنی و نیز با داشتن خاصیت ضدمیکروبی، در صنعت پرورش طیور مورد توجه قرار گرفته است. به این منظور تأثیر مکملسازی دو گیاه آویشن شیرازی و پونه بر خصوصیات رشد، وضعیت لاشه و بار میکروبی روده جوجههای گوشتی مورد بررسی قرار گرفت. این مطالعه در قالب طرح کاملاً  تصادفی با 120 قطعه جوجه گوشتی سویه راس در 4 تیمار و 3 تکرار (هر تکرار 10 قطعه) انجام شد. رژیم غذایی در تیمارها عبارت از تیمار1، 2، 3 و 4 بهترتیب حاوی جیره کارگاه پرورش بدون استفاده از این گیاهان، حاوی پودر پونه بهمیزان 2 درصد وزن جیره، حاوی آویشن بهمیزان 2 درصد وزن جیره، حاوی آویشن بهمیزان 2 درصد وزن جیره به علاوه پونه بهمیزان 2 درصد وزن جیره بود. طول دوره 42 روز بود و هر هفته وزنگیری انجام شد. همچنین در پایان دوره نیز وزن کلی لاشه، وزن ران ، وزن سینه و بار میکروبی روده اندازهگیری گردیده و نتایج با استفاده از آزمون آنالیز واریانس یکطرفه و آزمون تعقیبی دانکن در سطح اطمینان 95 درصد مورد تحلیل آماری قرار گرفت. نتایج نشان داد که در وزن کلی لاشه، وزن ران و وزن سینه در هیچیک از گروههای مورد آزمایش تفاوت آماری معنیداری دیده نشد، اما تعداد کلی باکتریهای روده در اثر استفاده از این دو مکمل بهشکل معنیداری کاهش یافت (05/0>p) به طوری که بیشترین میزان بار میکروبی در گروه شاهد دیده شد. بنابراین باید گفت که استفاده از مکملهای پونه و آویشن در جوجهها بار میکروبی را کاهش میدهد، لذا با جایگزینی آنها میتوان تولید ارگانیک و ایمن را انتظار داشت. 
کلید واژگان
جوجه گوشتیپونه
آویشن شیرازی
رشد
بار میکروبی
شماره نشریه
448تاریخ نشر
2018-12-221397-10-01
ناشر
دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریزسازمان پدید آورنده
دانشآموخته گروه مهندسی شیمی موادغذایی، گروه مهندسی شیمی، واحد کرمانشاه، دانشگاه آزاد اسلامی، کرمانشاه، ایران.دانشیار گروه منابع طبیعی، واحد کرمانشاه، دانشگاه آزاد اسلامی، کرمانشاه، ایران.
استادیار گروه دامپزشکی، واحد کرمانشاه، دانشگاه آزاد اسلامی، کرمانشاه، ایران.
شاپا
2322-47462476-6984




