• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • آسیب‌شناسی درمانگاهی دامپزشکی
    • دوره 12, 4 (48) زمستان
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • آسیب‌شناسی درمانگاهی دامپزشکی
    • دوره 12, 4 (48) زمستان
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    اثرات استفاده از گیاهان پونه و آویشن شیرازی بر ‌خصوصیات رشد و صفات لاشه و بار میکروبی روده در جوجه‌های گوشتی

    (ندگان)پدیدآور
    گودرزی, مسعودچوبکار, نسرینمحمدی, فروغ
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    1.133 مگابایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    علمی پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    اخیراً استفاده از گیاهان داروئی به‌عنوان محرک رشد، اشتهاآور، افزایش‌دهنده سطح ایمنی و نیز با داشتن خاصیت ضدمیکروبی، در صنعت پرورش طیور مورد توجه قرار گرفته است. به این منظور تأثیر مکمل­سازی دو گیاه آویشن شیرازی و پونه بر خصوصیات رشد، وضعیت لاشه و بار میکروبی روده جوجه‌های گوشتی مورد بررسی قرار گرفت. این مطالعه در قالب طرح کاملاً  تصادفی با 120 قطعه جوجه گوشتی سویه راس در 4 تیمار و 3 تکرار (هر تکرار 10 قطعه) انجام شد. رژیم غذایی در تیمارها عبارت از تیمار1، 2، 3 و 4 به­ترتیب حاوی جیره کارگاه پرورش بدون استفاده از این گیاهان، حاوی پودر پونه به­میزان 2 درصد وزن جیره، حاوی آویشن به­میزان 2 درصد وزن جیره، حاوی آویشن به­میزان 2 درصد وزن جیره به علاوه پونه به­میزان 2 درصد وزن جیره بود. طول دوره 42 روز بود و هر هفته وزن‌گیری انجام شد. همچنین در پایان دوره نیز وزن کلی لاشه، وزن ران ، وزن سینه و بار میکروبی روده اندازه‌گیری گردیده و نتایج با استفاده از آزمون آنالیز واریانس یک­طرفه و آزمون تعقیبی دانکن در سطح اطمینان 95 درصد مورد تحلیل آماری قرار گرفت. نتایج نشان داد که در وزن کلی لاشه، وزن ران و وزن سینه در هیچ‌یک از گروه­های مورد آزمایش تفاوت آماری معنی‌داری دیده نشد، اما تعداد کلی باکتری‌های روده در اثر استفاده از این دو مکمل به­شکل معنی‌داری کاهش یافت (05/0>p) به طوری که بیشترین میزان بار میکروبی در گروه شاهد دیده شد. بنابراین باید گفت که استفاده از مکمل‌های پونه و آویشن در جوجه‌ها بار میکروبی را کاهش می‌دهد، لذا با جایگزینی آن‌ها می‌توان تولید ارگانیک و ایمن را انتظار داشت. 
    کلید واژگان
    جوجه گوشتی
    پونه
    آویشن شیرازی
    رشد
    بار میکروبی

    شماره نشریه
    448
    تاریخ نشر
    2018-12-22
    1397-10-01
    ناشر
    دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز
    سازمان پدید آورنده
    دانش‌آموخته گروه مهندسی شیمی موادغذایی، گروه مهندسی شیمی، واحد کرمانشاه، دانشگاه آزاد اسلامی، کرمانشاه، ایران.
    دانشیار گروه منابع طبیعی، واحد کرمانشاه، دانشگاه آزاد اسلامی، کرمانشاه، ایران.
    استادیار گروه دامپزشکی، واحد کرمانشاه، دانشگاه آزاد اسلامی، کرمانشاه، ایران.

    شاپا
    2322-4746
    2476-6984
    URI
    http://jvcp.iaut.ac.ir/article_545795.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/223280

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب