جداسازی سالمونلا از مزارع و خوراک مرغ مادر گوشتی ایران
(ندگان)پدیدآور
میاحی, منصورطلازاده, فروغجعفری, رمضانعلیکشاورز زمانیان, وحیدنوع مدرک
Textعلمی پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
آلودگی طیور با باکتریهای جنس سالمونلا یکی از مسائل مهم در زمینه سلامت انسان و طیور محسوب میشود و ماکیان نقش مهمی در انتشار و شیوع سالمونلوز در انسان دارند. هدف این مطالعه جداسازی سالمونلا از مزارع و خوراک مرغ مادر گوشتی ایران میباشد. بدین منظور از 62 گله مرغ مادر گوشتی و خوراک آنها در 21 استان کشور در محدوده زمانی یکساله نمونهبرداری صورت گرفت و با استفاده از روش کشت مرسوم شامل مراحل پیشغنیسازی، غنیسازی و کشت در محیطهای اختصاصی و تفریقی، تعداد 18 جدایه سالمونلا تشخیص داده شد. جهت تأیید هویت سالمونلای تشخیص داده شده از روش واکنش زنجیرهای پلیمراز چندگانه استفاده شد و 12 جدایه سالمونلا تأیید گردید که 7 جدایه (33/58 درصد) مربوط به سالمونلا انتریتیدیس در استانهای قزوین، مازندران و مرکزی، 3 جدایه (25 درصد) مربوط به سالمونلا اینفانتیس در استانهای کردستان و جنوب خراسان و 2 جدایه (66/16 درصد) مربوط به سالمونلا تیفی موریوم در استانهای فارس و لرستان مشخص گردید. تمامی نمونههای خوراک از نظر آلودگی به باکتریهای جنس سالمونلا منفی بودند. نتایج این مطالعه نشان داد تعدادی از مزارع مرغ مادر ایران به باکتری سالمونلا آلوده میباشند و سالمونلای غالب در مزارع مرغ مادر گوشتی ایران به ترتیب سالمونلا انتریتیدیس، سالمونلا اینفانتیس و سالمونلا تایفیموریوم میباشد. 
کلید واژگان
جداسازی سالمونلامرغ مادر گوشتی
خوراک
شماره نشریه
343تاریخ نشر
2017-11-221396-09-01
ناشر
دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریزسازمان پدید آورنده
استاد گروه علوم درمانگاهی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ایران.استادیار گروه علوم درمانگاهی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ایران.
دانشیار گروه علوم درمانگاهی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ایران.
دانشجوی دکترای تخصصی، گروه علوم درمانگاهی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ایران.
شاپا
2322-47462476-6984




