• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • آسیب‌شناسی درمانگاهی دامپزشکی
    • دوره 2, 3 (7) پاییز
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • آسیب‌شناسی درمانگاهی دامپزشکی
    • دوره 2, 3 (7) پاییز
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    مطالعه باقی‌مانده کلرامفنیکل در گوشت طیور به روش الایزا در اصفهان

    (ندگان)پدیدآور
    رحیمی, ابراهیمجعفریان, محسن
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    236.2کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    علمی پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    کلرامفنیکل از گروه داروهای وسیع الطیف دامپزشکی محسوب می‌شود که در درمان عفونت‌های ریوی در صنعت طیور استفاده می‌گردد. حتی سطوح پایین باقی‌مانده کلرامفنیکل ممکن است به یک نوع کم‌کاری و تحلیل مغز استخوان منجر و نهایتاً به کم خونی آناپلاستیک تبدیل گردد. مطالعه حاضر با هدف تعیین باقی‌مانده کلرامفنیکل در گوشت مرغ انجام شد. غلظت کلرامفنیکل در این مقاله با استفاده از روش الایزا در 140  نمونه گوشت مرغ (عضله ران) عرضه شده به بازار مصرف شهرستان اصفهان اندازه‌گیری شد. در 25 نمونه از 140 نمونه (9/17 درصد) بررسی شده، حضور باقی‌مانده کلرامفنیکل در غلظتی مابین 14 تا 311 نانوگرم در کیلوگرم با میانگین 9/97 نانوگرم در کیلوگرم و انحراف معیار 7/17 نانوگرم در کیلوگرم مشاهده شد. نتایج مطالعه حاضر نشان می‌دهد که علی‌رغم پایین بودن غلظت باقی‌مانده کلرامفنیکل در نمونه‌ها، لکن این دارو در حال حاضر در صنعت پرورش طیور استفاده می‌شود و این می‌تواند به عنوان خطری برای سلامت جامعه محسوب شود.
    کلید واژگان
    آنتی بیوتیک
    کلرامفنیکل
    گوشت
    طیور
    الایزا

    شماره نشریه
    37
    تاریخ نشر
    2008-11-21
    1387-09-01
    ناشر
    دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز
    سازمان پدید آورنده
    گروه بهداشت موادغذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد، شهرکرد، ایران
    گروه پاتوبیولوژی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد، شهرکرد، ایران

    شاپا
    2322-4746
    2476-6984
    URI
    http://jvcp.iaut.ac.ir/article_518365.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/223192

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب