• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • آسیب‌شناسی درمانگاهی دامپزشکی
    • دوره 14, 2 (54) تابستان
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • آسیب‌شناسی درمانگاهی دامپزشکی
    • دوره 14, 2 (54) تابستان
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    مطالعه اثر عصاره فلفل کوهی (Vitagnus castus) بر بلوغ و لقاح آزمایشگاهی اووسیت موش‌های سوری مبتلاشده به سندروم تخمدان پلی‌کیستیک

    (ندگان)پدیدآور
    قربانی, توحیدکریمی, امیرنجفی, غلامرضابشارتی, مقصودشرفی, محسن
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    977.0کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    علمی پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    عدم کاهش کلاژن دیواره فولیکولی منجر به تجمع فولیکول­ها و بروز سندرم تخمدان پلی­کیستیک و کاهش کیفیت اووسیت­ها می‌گردد. هدف ازمطالعه حاضر بررسی اثر عصاره گیاه فلفل­کوهی (Vitagnus castus) بر بلوغ و توان باروری آزمایشگاهی اووسیت‌ها در موش­های سوری مبتلاشده به سندرم تخمدان پلی­کیستیک (ovarian syndrome; PCOpolycystic) بود. بدین منظور تعداد 32 سر موش سوری ماده NMRI (Naval Medical Research Institute) ماده نابالغ 25 روزه با میانگین وزنی 25 گرم تهیه­شده از دانشگاه تبریز، به­طور تصادفیبه 4 گروه آزمایشی به شرح زیر تقسیم شدند: گروه شاهد بدون دریافت عصاره، گروه کنترل PCO بدون دریافت عصاره،  گروه PCO دریافت­کننده365 میلی­گرم عصاره فلفل­کوهی و گروه PCO دریافت­کننده730میلی­گرم عصاره فلفل‌کوهی. برای تهیه اووسیت، موش­های آزمایشی توسط تزریق درون صفاتی هورمون PMSG ­(pregnant mare serum gonadotropin) تیمار شدند و بعد از آسان­کشی،از فولیکول­های تخمدانی تخمک­گیری به­عمل آمده و برای ارزیابی بلوغ و لقاح آزمایشگاهی مورد استفاده قرار گرفتند.نتایج نشان داد که مقادیر هورمون­های تستوسترون و استروژن در گروه­های PCO تیمارشده با عصاره فلفل­کوهی نسبت به گروه ­PCOدریافت­کننده استرادیول ­والرات به طور معنی­داری پایین­تر بود (05/0>p ).همچنین تعداد اووسیت­های نابالغی که به مرحله متافازII رسیدند در گروهPCOدریافت­کننده730 میلی­گرم عصاره فلفل­کوهی نسبت به گروه PCO دریافت­کننده استرادیول­والرات به طور معنی­داری بالاتربود (05/0>p ). اما درصد اووسیت­های لقاح یافته و نیز بلاستوسیست­های تولیدی بین گروه­های آزمایشی تفاوت معنی­داری با هم نداشتند (05/0p ). از طرف دیگر درصد رویان­های هچ­شده در گروه  PCO­ دریافت کننده365 میلی­گرم عصاره فلفل­کوهی به طور معنی­داری بالاتر از گروه ­PCOدریافت­کننده استرادیول­والرات بود (05/0>p ). یافته­های پژوهش حاضر نشان داد که عصاره گیاه فلفل کوهی باعث تکامل بیشتر اووسیت­ها جهت لقاح و نیز افزایش تکامل رویان­های حاصل از لقاح آزمایشگاهی در حیوانات درگیربا سندرم تخمدان پلی­کیستیک می­شود.
    کلید واژگان
    سندروم تخمدان پلی‌کیستیک
    فلفل‌کوهی
    بلوغ آزمایشگاهی
    لقاح آزمایشگاهی

    شماره نشریه
    254
    تاریخ نشر
    2020-08-22
    1399-06-01
    ناشر
    دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز
    سازمان پدید آورنده
    دانشجوی فیزیولوژی دام، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی اهر، دانشگاه تبریز، تبریز، ایران.
    استادیار گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی اهر، دانشگاه تبریز، تبریز، ایران.
    دانشیار گروه علوم آناتومی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران.
    استادیار گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی اهر، دانشگاه تبریز، تبریز، ایران.
    استادیار گروه علوم طیور، دانشکدة کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران.

    شاپا
    2322-4746
    2476-6984
    URI
    https://dx.doi.org/10.30495/jvcp.2020.1881036.1245
    http://jvcp.iaut.ac.ir/article_675389.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/223150

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب