| dc.contributor.author | چوبکار, نسرین | fa_IR |
| dc.contributor.author | کاکولکی, شاپور | fa_IR |
| dc.contributor.author | رضایی منش, محیا | fa_IR |
| dc.contributor.author | محمدی, فروغ | fa_IR |
| dc.contributor.author | صفرخانلو, لیلا | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-07-09T02:36:02Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-09-30T02:36:02Z | |
| dc.date.available | 1399-07-09T02:36:02Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-09-30T02:36:02Z | |
| dc.date.issued | 2017-06-22 | en_US |
| dc.date.issued | 1396-04-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2017-01-19 | en_US |
| dc.date.submitted | 1395-10-30 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | چوبکار, نسرین, کاکولکی, شاپور, رضایی منش, محیا, محمدی, فروغ, صفرخانلو, لیلا. (1396). تأثیر مکملسازی پودر آویشن شیرازی (Zataria multiflora) بر شاخص رشد و فاکتورهای سرمی ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio). آسیبشناسی درمانگاهی دامپزشکی, 11(242), 123-134. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2322-4746 | |
| dc.identifier.issn | 2476-6984 | |
| dc.identifier.uri | http://jvcp.iaut.ac.ir/article_532398.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/223137 | |
| dc.description.abstract | <strong>استفاده از گیاهان دارویی میتواند در افزایش رشد آبزیان و ارتقاء سطح ایمنی غیراختصاصی بهمنظور افزایش مقاومت در برابر بیماریها در بخش آبزیپروری مؤثر باشد. گیاه آویشن شیرازی (</strong><strong><em>Zataria multiflora</em></strong><strong>) از خانواده نعناعیان یکی از این گیاهان است که بیشترین ترکیبات آن شامل تیمول و کارواکرول بوده و خواص ضد میکروبی و ضد قارچی آن بهخوبی شناخته شده است. لذا هدف از انجام این مطالعه بررسی تأثیر دوزهای مختلف خوراکی پودر آویشن شیرازی بر شاخصهای رشد و پارامترهای سرمی کپور معمولی (</strong><strong><em>Cyprinus carpio</em></strong><strong>) جوان بوده است. از اینرو تعداد 240 قطعه ماهی کپور با وزن اولیه 13/27</strong><strong>±</strong><strong>5/20 گرم در 4 گروه برابر بهطور تصادفی توزیع گردیدند و با مکملسازی پودر آویشن شیرازی در قالب 4 فرمول غذایی با میزان 0 (کنترل یا گروه 1)، 50 ( گروه دوم)، 100 (گروه سوم) و نهایتاً 150 (گروه چهارم) در میلیون غذا، با اندازه 4-3 میلیمتر و در 3 تا 4 نوبت در روز و به میزان 4-3 درصد وزن بدن به مدت 8 هفته غذادهی شدند. نرخ رشد ویژه و پارامترهای سرمی</strong><strong>مشتمل بر پروتئین تام، آلبومین و گلوبولین مورد سنجش قرار گرفت و با استفاده از آزمون تحلیل واریانس یکطرفه اختلاف مقادیر متغیرهای مورد بررسی در تیمارهای مختلف مورد مقایسه واقع شد. میانگین وزنی در گروه 3 (37/4</strong><strong>±</strong><strong>11/57 گرم) بهطور معنیداری</strong><strong>) </strong><strong>05/0</strong><strong><em>p</em></strong><strong><</strong><strong>) از گروه شاهد (61/2</strong><strong>±</strong><strong>49/38 گرم) با کمینه میانگین وزنی و سایر گروهها بیشتر بود. نرخ رشد ویژه نیز از این الگو تبعیت کرده و میانگین آن در گروه 3 (17/0</strong><strong>±</strong><strong>83/1 درصد) از سایر گروهها از جمله گروه کنترل با کمینه مقدار میانگین نرخ رشد ویژه (14/0</strong><strong>±</strong><strong>08/1 درصد) بهطور معنیداری (05/0</strong><strong><em>p</em></strong><strong><</strong><strong>) بیشتر بود. وجود اختلاف معنیدار در میزان فاکتورهای سرمی پروتئین تام</strong><strong>(005/0=</strong><strong><em>p</em></strong><strong>) و گلوبولین</strong><strong>(017/0=</strong><strong><em>p</em></strong><strong>) بین همه گروهها محرز بود</strong><strong>.</strong><strong> بر اساس نتایج بهدست آمده، پودر آویشن شیرازی نقش نسبتاً مؤثری در بهبود رشد و شاخصهای سرمی کپور ماهی معمولی دارد.</strong> | fa_IR |
| dc.format.extent | 754 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | آسیبشناسی درمانگاهی دامپزشکی | fa_IR |
| dc.subject | آویشن شیرازی | fa_IR |
| dc.subject | ماهی کپور معمولی | fa_IR |
| dc.subject | شاخصهای رشد | fa_IR |
| dc.subject | فاکتورهای سرمی | fa_IR |
| dc.title | تأثیر مکملسازی پودر آویشن شیرازی (Zataria multiflora) بر شاخص رشد و فاکتورهای سرمی ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio) | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | علمی پژوهشی | fa_IR |
| dc.contributor.department | استادیار گروه شیلات، واحد کرمانشاه، دانشگاه آزاد اسلامی، کرمانشاه، ایران. | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشیار گروه بهداشت و بیماریهای آبزیان، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، مؤسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، تهران، ایران. | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشآموخته کارشناسی ارشد اکولوژی آبزیان، گروه علوم محیط زیست، دانشکده محیط زیست، دانشگاه محیط زیست، کرج، ایران. | fa_IR |
| dc.contributor.department | استادیار گروه دامپزشکی، واحد کرمانشاه، دانشگاه آزاد اسلامی، کرمانشاه، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشآموخته دکتری گروه شیلات، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران. | fa_IR |
| dc.citation.volume | 11 | |
| dc.citation.issue | 242 | |
| dc.citation.spage | 123 | |
| dc.citation.epage | 134 | |