نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorچوبکار, نسرینfa_IR
dc.contributor.authorکاکولکی, شاپورfa_IR
dc.contributor.authorرضایی منش, محیاfa_IR
dc.contributor.authorمحمدی, فروغfa_IR
dc.contributor.authorصفرخانلو, لیلاfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-09T02:36:02Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-30T02:36:02Z
dc.date.available1399-07-09T02:36:02Zfa_IR
dc.date.available2020-09-30T02:36:02Z
dc.date.issued2017-06-22en_US
dc.date.issued1396-04-01fa_IR
dc.date.submitted2017-01-19en_US
dc.date.submitted1395-10-30fa_IR
dc.identifier.citationچوبکار, نسرین, کاکولکی, شاپور, رضایی منش, محیا, محمدی, فروغ, صفرخانلو, لیلا. (1396). تأثیر مکمل‌سازی پودر آویشن شیرازی (Zataria multiflora) بر شاخص رشد و فاکتورهای سرمی ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio). آسیب‌شناسی درمانگاهی دامپزشکی, 11(242), 123-134.fa_IR
dc.identifier.issn2322-4746
dc.identifier.issn2476-6984
dc.identifier.urihttp://jvcp.iaut.ac.ir/article_532398.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/223137
dc.description.abstract<strong>استفاده از گیاهان دارویی می‌تواند در افزایش رشد آبزیان و ارتقاء سطح ایمنی غیراختصاصی به‌منظور افزایش مقاومت در برابر بیماری‌ها در بخش آبزی­پروری مؤثر باشد. گیاه آویشن شیرازی (</strong><strong><em>Zataria multiflora</em></strong><strong>) از خانواده نعناعیان یکی از این گیاهان است که بیشترین ترکیبات آن شامل تیمول و کارواکرول بوده و خواص ضد میکروبی و ضد قارچی آن به­خوبی شناخته شده است. لذا هدف از انجام این مطالعه بررسی تأثیر دوزهای مختلف خوراکی پودر آویشن شیرازی بر شاخص‌های رشد و پارامترهای سرمی کپور معمولی (</strong><strong><em>Cyprinus carpio</em></strong><strong>) جوان بوده است. از این‌رو تعداد 240 قطعه ماهی کپور با وزن اولیه 13/27</strong><strong>±</strong><strong>5/20 گرم در 4 گروه برابر به­طور تصادفی توزیع گردیدند و با مکمل­سازی پودر آویشن شیرازی در قالب 4 فرمول غذایی با میزان 0 (کنترل یا گروه 1)، 50 ( گروه دوم)، 100 (گروه سوم) و نهایتاً 150 (گروه چهارم) در میلیون غذا، با اندازه 4-3 میلی‌متر و در 3 تا 4 نوبت در روز و به میزان 4-3 درصد وزن بدن به مدت 8 هفته غذادهی شدند. نرخ رشد ویژه و پارامترهای سرمی</strong><strong>مشتمل بر پروتئین تام، آلبومین و گلوبولین مورد سنجش قرار گرفت و با استفاده از آزمون تحلیل واریانس یک‌طرفه اختلاف مقادیر متغیرهای مورد بررسی در تیمارهای مختلف مورد مقایسه واقع شد. میانگین وزنی در گروه 3 (37/4</strong><strong>±</strong><strong>11/57 گرم) به­طور معنی‌داری</strong><strong>) </strong><strong>05/0</strong><strong><em>p</em></strong><strong><</strong><strong>) از گروه شاهد (61/2</strong><strong>±</strong><strong>49/38 گرم) با کمینه میانگین وزنی و سایر گروه‌ها بیشتر بود. نرخ رشد ویژه نیز از این الگو تبعیت کرده و میانگین آن در گروه 3 (17/0</strong><strong>±</strong><strong>83/1 درصد) از سایر گروه‌ها از جمله گروه کنترل با کمینه مقدار میانگین نرخ رشد ویژه (14/0</strong><strong>±</strong><strong>08/1 درصد) به­طور معنی‌داری (05/0</strong><strong><em>p</em></strong><strong><</strong><strong>) بیشتر بود. وجود اختلاف معنی‌دار در میزان فاکتورهای سرمی پروتئین تام</strong><strong>(005/0=</strong><strong><em>p</em></strong><strong>) و گلوبولین</strong><strong>(017/0=</strong><strong><em>p</em></strong><strong>) بین همه گروه­ها محرز بود</strong><strong>.</strong><strong> بر اساس نتایج به­دست آمده، پودر آویشن شیرازی نقش نسبتاً مؤثری در بهبود رشد و شاخص‌های سرمی کپور ماهی معمولی دارد.</strong>fa_IR
dc.format.extent754
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریزfa_IR
dc.relation.ispartofآسیب‌شناسی درمانگاهی دامپزشکیfa_IR
dc.subjectآویشن شیرازیfa_IR
dc.subjectماهی کپور معمولیfa_IR
dc.subjectشاخص‌های رشدfa_IR
dc.subjectفاکتورهای سرمیfa_IR
dc.titleتأثیر مکمل‌سازی پودر آویشن شیرازی (Zataria multiflora) بر شاخص رشد و فاکتورهای سرمی ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio)fa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeعلمی پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentاستادیار گروه شیلات، واحد کرمانشاه، دانشگاه آزاد اسلامی، کرمانشاه، ایران.fa_IR
dc.contributor.departmentدانشیار گروه بهداشت و بیماری‌های آبزیان، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، مؤسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، تهران، ایران.fa_IR
dc.contributor.departmentدانش‌آموخته کارشناسی ارشد اکولوژی آبزیان، گروه علوم محیط زیست، دانشکده محیط زیست، دانشگاه محیط زیست، کرج، ایران.fa_IR
dc.contributor.departmentاستادیار گروه دامپزشکی، واحد کرمانشاه، دانشگاه آزاد اسلامی، کرمانشاه، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانش‌آموخته دکتری گروه شیلات، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران.fa_IR
dc.citation.volume11
dc.citation.issue242
dc.citation.spage123
dc.citation.epage134


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد