بررسی تأثیر افزودنی ارگوسان بر میزان رشد، ضریب تبدیل غذایی و میزان بقاء بچهماهیهای قزلآلای رنگینکمان 1 گرمی
(ندگان)پدیدآور
نوتاش, شهابمیرزایی, حمیدصدیق اعتقاد, سعیدنوع مدرک
Textعلمی پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
هدف از تحقیق حاضر بررسی اثر مصرف مکمل ارگوسان در فاکتورهای تولیدی ماهی قزلآلای رنگینکمان 1 گرمی است که این فاکتورها شامل میزان رشد، ضریب تبدیل غذایی و میزان بقاء میباشد. لذا با انتخاب پنج گروه 1500 تایی از ماهی 1 گرمی با شرایط پرورشی کاملاً یکسان شامل یک گروه شاهد و چهار گروه تیمار تأثیر این مکمل مورد بررسی قرار گرفت. گروههای تیمار به همراه جیره، مقادیر1، 2، 3 و 4 کیلوگرم در تن از ارگوسان را بهمدّت 60 روز دریافت کردند و در نهایت دادههای خام مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفتند. طبق نتایج بهدست آمده بهترین تأثیر ارگوسان بر فاکتورهای تولیدی در گروه تیمار سوم (3 کیلو در تن ارگوسان)، (05/0>p) و کمترین فاکتورهای تولیدی در گروه شاهد مشاهده شد. بنابراین در تغذیه ماهی قزلآلای رنگینکمان 1گرمی در دمای5/0 ± 12 درجه سانتیگراد  میتوان مکمل آکواوک ارگوسان را بهمیزان 3 کیلو در تن بهمدّت 2 ماه با فاصله زمانی10 روز به جیره غذایی اضافه کرد.
کلید واژگان
ارگوسانرشد
تبدیل غذایی
بقاء
قزلآلای رنگینکمان
شماره نشریه
15تاریخ نشر
2008-05-211387-03-01
ناشر
دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریزسازمان پدید آورنده
گروه بیماریهای آبزیان، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز، تبریز، ایرانگروه بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز، تبریز، ایران
دانشجوی دامپزشکی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز، تبریز، ایران
شاپا
2322-47462476-6984




