بررسی خصوصیات فیزیکو شیمیایی، تراکمپذیری و حرکتی پودر و قرص مکیدنی موسیلاژ به دانه
(ندگان)پدیدآور
مقبل, عبدالحسینطیبی, مریمنوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
زمینه و هدف: با توجه به اثرات درمانی موسیلاژ به دانه در تسکین سرفه و رفع علائم آسم و همچنین مطالعات حیوانی مرتبط، هدف این مقاله بررسی دو روش خشک کردن و خصوصیات حرکتی پودر جهت تهیۀ قرصی مکیدنی میباشد.
روش بررسی: با حدود صد گرم پودر موسیلاژ خشک شده با دو روش گرم آون و سرد لیوفلیزاسیون و انجام گرانولاسیون مرطوب و استفاده از یک دستگاه قرصزنی تکسمبهای، قرصهای 800 میلیگرمی در اندازههای گرانولی 212، 500، 710، 850 و 1700 میکرون تهیه و از نظر خواص فیزیکو شیمیایی، پرسپذیری، چینش ذرهای، استحکام کششی و قدرت حرکتی مورد آزمایش قرار گرفتند.
یافتهها: دانسیتۀ پودر حاصل شده به روش سرد حدود 60 درصد کمتر از روش گرم بود. اندیس پرسپذیری و نسبت هاسنر نیز با توجه به نتایج 8 و 10 برای اندیس "پرسپذیری" و 9/0 و 1 برای نسبت "هاسنر" بهترتیب 20 و 10 درصد تفاوت داشتند. درصد خلل و فرج بهترتیب 7/0 برای روش سرد و 25/0 برای روش گرم بهدست آمد. زاویۀ سکون حاصل برای پودر تهیه شده به روش سرد 23 و برای روش گرم 28 درجه بود. مقایسۀ قدرت (بار) خرد شوندگی (Strength) برای اندازههای ذرهای متفاوت پودر خشک شده در سرما (پودر انتخابی برای تهیۀ قرص) رابطۀ مستقیم و برای آزمایش فرسایش نسبت معکوس داشت.
نتیجهگیری: قرصهای تهیه شده از موسیلاژ خشک شده با روش سرد (لیوفلیزاسیون) و با اندازههای ذرهای درشتتر از کیفیت مطلوبتری برخوردار بودند.
کلید واژگان
موسیلاژ به دانهپرسپذیری
استحکام کششی
فاکتور چینش ذرات
قرص
شماره نشریه
6تاریخ نشر
2017-10-231396-08-01
ناشر
دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهوازسازمان پدید آورنده
گروه فارماسیوتیکس، دانشکدۀ داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی جندیشاپور اهواز، اهواز، ایران.گروه فارماسیوتیکس، دانشکدۀ داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی جندیشاپور اهواز، اهواز، ایران.
شاپا
2252-052X2252-0619




