اثر تمرینات استقامتی ومکمل سیلی مارین برمیزان آنزیم اکسیداتیو سوپراکسید دیسموتاز SOD)) و پروتئین شوک حرارتی(70 hsp)در پلاسمای دانشجویان مرد غیر ورزشکار
(ندگان)پدیدآور
شیرعلی, سعیدبراری, علیرضاحسینی, سیداحمدنوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
زمینه و هدف: از جمله آنزیمهای اکسیداتیو در موجودات زنده، سوپراکسید دیسموتاز(SOD) میباشد که در تولید H202 نقش دارد. پروتئین شوک گرمایی 70 (HSP70) نیز درشرایط استرس ایجاد شده و اثرات ضد التهابی دارد و منجر به حافظت هسته سلولها وغشای لیپیدی در مقابل آسیب اکسیداتیو میشود. هدف از انجام این تحقیق، تعیین اثر شش هفته تمرین استقامتی و مصرف مکمل سیلی مارین بر SOD و HSP70 پلاسمایی دانشجویان مرد غیرورزشکار است.
روش بررسی:در این مطالعه دانشجویان مرد دانشگاه آزاد اسلامی واحد چالوس مورد بررسی قرار گرفتند. آزمودنی ها ی این تحقیق شامل 32 مرد غیر ورزشکار با میانگین سنی 2±20 بود که به صورت تصادفی انتخاب گردیدند. آزمودنیها به چهار گروه هشت نفری شامل: استقامتی((E، استقامتی و مصرف سیلیمارین(ES)، سیلی مارین(S) و کنترل(C) تقسیم شدند.نتایج این تحقیق به وسیله آزمون t و آنالیز واریانس یک طرفه مورد اندازه گیری قرار گرفت. برای تعیین اختلاف بین گروهها از آزمون توکی مورد استفاده قرار گرفت که نشان دهنده تغییرات معنی دار در هر یک از گروهها بود.
یافتهها: بررسیSOD و HSP70 در گروه های آزمودنی در دو مرحله قبل و بعد از تمرین نشان داد که این مقادیر به ترتیب افزایش و کاهش معنیدار ی در گروه ES و S داشت(05/0≥P). بررسی متغییرهای وابسته نشان داد سطوح SOD بین هر کدام از گروههای آزمودنی تفاوت معنیداری نداشت اما مقادیر HSP70 بین گروههای آزمودنی معنیدار بود. نتایج آزمون توکی نشان داد که این مقادیر بین گروهE-S و S-ES معنیدار بود.
نتیجهگیری: نتایج این تحقیق نشان داد که شش هفته تمرینات استقامتی منتخب و مصرف مکمل سیلی مارین باعث افزایش ظرفیت آنتی اکسیدانی بدن میگردد.
کلید واژگان
تمرینات استقامتیسیلی مارین
سوپراکسید دیسموتاز و پروتئین شوک گرمایی 70
شماره نشریه
6تاریخ نشر
2016-01-211394-11-01
ناشر
دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهوازسازمان پدید آورنده
گروه علوم آزمایشگاهی، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، اهواز، ایران. 2-گروه فیزیولوژی ورزشی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد آیت الله آملی، آمل، ایرانگروه فیزیولوژی ورزشی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد آیت الله آملی، آمل، ایران
گروه تغذیه، مرکز تحقیقات تغذیه و بیماریهای متابولیک، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، اهواز، ایران.
شاپا
2252-052X2252-0619




