• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله علمی پزشکی جندی شاپور
    • دوره 11, شماره 6
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله علمی پزشکی جندی شاپور
    • دوره 11, شماره 6
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    بررسی ترکیبات فنولی و ظرفیت آنتی‌اکسیدانتی عصارة متانولی پیاز موسیر (Allium hirtifolium Boiss)

    (ندگان)پدیدآور
    سیاهپوش, امیرسوهانگیر, سوگل
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    675.9کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    زمینه و هدف: موسیر از گیاهان خانوادةLiliaceae  و اندمیک ایران می­باشد. در طب سنتی برای آن اثرات درمانی مختلف مانند ضد روماتیسم، هضم­کنندة غذا، اشتهاآور، مقوی معده، ضد کرم و انگل و مقوی قوای جنسی ذکر نموده­اند و اثرات ضداسپاسم، تحریک­کنندگی سیستم ایمنی بدن، ضد تومور و ضد تریکوموناسی آن ثابت شده است.   روش بررسی: پیاز موسیر از نواحی الیگودرز واقع در استان لرستان جمع­آوری و عصارة متانولی به روش ماسراسیون تهیه گردید. اثرات آنتی­اکسیدانتی چهار تست آنتی­اکسیدانتی FRAP، DPPH، TEAC و مهارکنندگی رادیکال هیدروکسیل بررسی گردید. در ادامه مقدار ترکیبات فنولی، فلاونوییدها و پروآنتوسیانیدین­های الیگومریک و میزان شلات­کنندگی آهن اندازه­گیری شد. یافته­ها: نتایج به­دست آمده از این مطالعه نشان می­دهد که موسیر در تست­های  DPPH (IC50، 59/0میلیگرم بر میلی­لیتر)، TEAC (عدد  TEAC،71/2 میلی­مول ترولوکس بر 100 گرم وزن خشک گیاه در دقیقه 6)، FRAP (EC1 ،11/0 میلیگرم بر میلی­لیتر)، دزوکسی ریبوز (IC50، 125/0 میلیگرم بر میلی‏لیتر) مؤثر بوده و میزان ترکیبات پلی­فنلی (66/78 بر حسب میلیگرم معادل تانیک اسید بر گرم عصاره خشک)، فلاونوییدی (65/2بر حسب میلی­گرم معادل روتین بر گرم عصاره خشک)، پروآنتوسیانیدین­های الیگومریک (861/0 بر حسب میلی­گرم معادل سیانیدین کلراید بر گرم عصاره خشک) در یک گرم عصارة خشک به­دست آمد و میزان شلات­کنندگی آهن (IC50، 62/0 میلی­گرم بر میلی­لیتر) تعیین گردید. نتیجه­گیری: نتایج این مطالعه نشان می­دهد که عصارة متانولی موسیر دارای اثرات آنتی­اکسیدانتی خوبی بوده و می­تواند در درمان بیماری­های وابسته به رادیکال­های آزاد و یا به­عنوان افزودنی­های خوراکی استفاده شود.
    کلید واژگان
    موسیر (Allium hirtifolium)
    آنتی‏اکسیدانت
    FRAP
    TEAC
    DPPH
    هیدروکسیل
    پلی‌فنل

    شماره نشریه
    6
    تاریخ نشر
    2013-01-20
    1391-11-01
    ناشر
    دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز
    سازمان پدید آورنده
    استادیار گروه فارماکوگنوزی.گروه فارماکوگنوزی دانشکدة داروسازی، مرکز تحقیقات گیاهان دارویی و ترکیبات طبیعی، دانشگاه علوم پزشکی جندی-شاپور اهواز، ایران.
    دکتر داروساز.دانشکدۀ داروسازی، مرکز تحقیقات گیاهان دارویی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، ایران.

    شاپا
    2252-052X
    2252-0619
    URI
    http://jsmj.ajums.ac.ir/article_49660.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/219926

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب