بررسی آزمایشگاهی اثر سایتوتوکسیسیتی آفلاتوکسینهایB1 و G1 برروی لنفوسیتهای T موشی
(ندگان)پدیدآور
کیخا, نازنینسهرابی, نوشینتقی زاده, مرتضینوع مدرک
Textمقاله کامل
زبان مدرک
فارسیچکیده
آفلاتوکسینها ترکیبات شیمیائی سمی مشتق از قارچ هستند که توسط سویههایی از قارچ آسپرژیلوس تولید میشوند. این مطالعه با هدف جداسازی آفلاتوکسینهای ناشی از آسپرژیلوسهای مولد آفلاتوکسین جداشده ازخوراک دام و بررسی سمیت سلولی (سایتوتوکسیسیتی) آنها برروی رده سلولی لنفوسیت T موش انجام شده است. در این تحقیق از قارچهای آسپرژیلوس فلاووس (Aspergillus flavus) و آسپرژیلوس پارازیتیکوس(Aspergillus parasiticus) استاندارد و جدا شده از خوراک دام استفاده شد. قابلیت تولید آفلاتوکسین توسط این سویهها به روشهای کیفی (TLC) و کمی (HPLC) مورد بررسی قرارگرفت. سپس رده سلولی لنفوسیت T موش (EL4) درمواجهه با غلظتهای مختلف آفلاتوکسین قرار گرفت و میزان توکسیسیتی آن به روش MTT اندازهگیری شد. میزان سلولهای کشته شده نیز به روش فلوسایتومتری ارزیابی شد. بیشترین میزان تولید آفلاتوکسین G1 و B1 در سویه استاندارد آ. پارازیتیکوس و آ. فلاووس جدا شده از خوراک دام و بیشترین میزان توکسی سیتی آفلاتوکسینهای فوق در رقت 1/0 از آفلاتوکسین مشتق از آ. پارازیتیکوس مشاهده شد. نتایج به دست آمده در این تحقیق نشان داد که سویههای آسپرژیلوس جدا شده از خوراک دام قابلیت تولید آفلاتوکسینهای G1 و B1 رادارند که اثر کشندگی قابل ملاحظهای بر روی رده لنفوسیتی T موش نشان دادند که این امر میتواند بیانگر اهمیت حفظ سلامت و بهداشت غذای دام باشد.
کلید واژگان
آسپرژیلوسآفلاتوکسین
سایتوتوکسیسیتی
خوراک دام
لنفوسیت T
شماره نشریه
3تاریخ نشر
2020-09-221399-07-01
ناشر
موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازیAgricultural Research,Education and Extension Organization
سازمان پدید آورنده
گروه بیوشیمی، دانشگاه پیام نور، اصفهان، ایرانگروه زیست شناسی، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران
موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرج، ایران
شاپا
2423-54072423-5415




