| dc.contributor.author | امیری, سودابه | fa_IR |
| dc.contributor.author | ویسی, مسعود | fa_IR |
| dc.contributor.author | سالکی, مرتضی | fa_IR |
| dc.contributor.author | رحمانی, محبوبه | fa_IR |
| dc.contributor.author | حقیقی زاده, محمد حسین | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-07-09T02:25:28Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-09-30T02:25:28Z | |
| dc.date.available | 1399-07-09T02:25:28Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-09-30T02:25:28Z | |
| dc.date.issued | 2017-03-21 | en_US |
| dc.date.issued | 1396-01-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2016-08-10 | en_US |
| dc.date.submitted | 1395-05-20 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | امیری, سودابه, ویسی, مسعود, سالکی, مرتضی, رحمانی, محبوبه, حقیقی زاده, محمد حسین. (1396). ارتباط عادات غذایی و شاخص توده بدنی با پوسیدگی دندان درکودکان 6-4 ساله مهدکودک های شهر اهواز. مجله علمی پزشکی جندی شاپور, 16(1), 91-102. doi: 10.22118/jsmj.2017.46281 | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2252-052X | |
| dc.identifier.issn | 2252-0619 | |
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.22118/jsmj.2017.46281 | |
| dc.identifier.uri | http://jsmj.ajums.ac.ir/article_46281.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/219444 | |
| dc.description.abstract | <strong>زمینه و هدف:</strong> با توجه به اهمیت عادات غذایی و نقش احتمالی چاقی در ایجاد پوسیدگی، مطالعه حاضر با هدف بررسی ارتباط عادات غذایی و شاخص توده بدنی بر پوسیدگی دندان درکودکان 6-4 ساله مهدکودکهای شهر اهواز انجام شد.<br /> <strong>روش بررسی:</strong> در این مطالعه توصیفی_مقطعی 359 نمونه از بین کودکان 6-4 ساله از هر دو جنس به طور تصادفی خوشه ای از مناطق مختلف انتخاب شدند. پرسشنامه طرح که شامل اطلاعات عمومی و فردی از جمله جنس، سن، تحصیلات و شغل والدین و ... ، پرشسنامه بسامد خوراک کمی شامل 59 ماده غذایی استفاده گردید. BMI و dmft اندازه گیری گردید. از نرم افزار SPSS جهت تجزیه و تحلیل داده ها استفاده شد.<br /> <strong>یافته ها:</strong> همبستگی مثبت معنیداری میان شاخص پوسیدگی دندان و شاخص توده بدنی (p<0/0512 , 0/117=r) وجود داشت. همبستگی مثبت معنیداری میان شاخص پوسیدگی دندان و با مصرف شیرکاکائو و شیرهای طعم دار(P=0/016 ,0/127= r)مصرف چربی ها (P=0/27 ,0/117= r) وجود داشت.<br /> <strong>نتیجه گیری:</strong> با افزایش شاخص توده بدنی میزان پوسیدگی دندان افزایش می یابد. بین افزایش مصرف شیرکاکائو، شیرهای طعم دار و چربی ها با افزایش ریسک پوسیدگی دندان رابطه معنی دار مشاهده شد. | fa_IR |
| dc.format.extent | 523 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | مجله علمی پزشکی جندی شاپور | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Jundishapur Scientific Medical Journal | en_US |
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.22118/jsmj.2017.46281 | |
| dc.subject | پوسیدگی دندان | fa_IR |
| dc.subject | شاخص توده بدن | fa_IR |
| dc.subject | عادات غذایی | fa_IR |
| dc.title | ارتباط عادات غذایی و شاخص توده بدنی با پوسیدگی دندان درکودکان 6-4 ساله مهدکودک های شهر اهواز | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | مقاله پژوهشی | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشکده تغذیه پیراپشکی، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز ، اروند واحد اهواز، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشکده تغذیه پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، اهواز، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | دندانپزشکی کودکان، دانشکده دندانپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور از واحد اروند اهواز، اهواز، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه علوم پزشکی اراک، اراک، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، اهواز، ایران | fa_IR |
| dc.citation.volume | 16 | |
| dc.citation.issue | 1 | |
| dc.citation.spage | 91 | |
| dc.citation.epage | 102 | |